7 Mayıs 2020 Perşembe

LİMONLU CHESECAKE

Günaydın 🍋🍋🍋
Daha öncede çok kez yaptım vişneli,  limonlu hatta çikolatalı efsane bir lezzet hem hafif hem de bir arkadaşımın dediği gibi malzemesi gereği daha masrafsız
LİMONLU CHESECAKE
🍋🍋🍋🍋
Malzemeler;
🍋Tabanı icin;
1,5 paket petibor bisküvi
100 gr. Tereyağ
🍋İç kısmı icin;
500 gr. Tatlı Lor
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
🍋Limonlu üstü için;
1 adet yuvarlak ince doğranmış limon
1 adet limon suyu
2 bardak su
1 tatli kaşığı seker
2 yemek kaşığı nişasta.
🍋Yapılışı;
🍋Bisküviler rondonda ince çekip eritilmiş tereyağ ile karıştırıp yağlı kağıt serili kenarları yağlanmış  kelepçeli kalıba yerleştirin.  Çay bardağı tabanı ile iyice vura vura sıkışmasını sağlayın ve buzdolabına kaldırın.
🍋Peynir ve diğer tüm malzemeleri kaba alıp mikser yada mutfak robotu ile iyice çırparak karıştırın.
Dolaptan kalıbı çıkarıp üzerine boşaltın.
🍋180 derecede 2 saate yakın pişirin üzeri hafif kızarmış fırını kapatıp kapağını az aralık açarak içinden çıkarmadan soğutun. Kalıba dokunduğumuz pişmemiş gibi sıvı görünse de soğursun içini çekerek tam kıvamında oluyor endişelenmeyin.
🍋Üzeri için limonlar, limon suyu , şeker ve suyu kaynatın. 5 dakika kaynadiktan sonra limonlar içinden çıkarıp , kenarda bir kasede 2 kaşık nişastayi birazcık şu ile açarak kaynayan limonlu suya hızlıca karıştırın ve koyulasinca altını kapatıp soğumaya bırakın.
🍋Hem Chesecake hemde limonlu sos soğuğa yakın iliyinca limonlar üzerine sıralayın sosunu dökerek buzdolabına kaldırın. 1 gece bekletin ve tam lezzetinde servis yapın.
Afiyet olsun...
İnstagram 'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

14 Nisan 2020 Salı

TAHİNLİ KEK


Günaydınlar ❤❤
Benim gibi aşırı tahin severseniz tahinli keki mutlaka denemelisiniz👌
Muhteşem bir lezzet 👇👇👇
🍰🍰🍰🍰🍰
TAHİNLİ KEK
Malzemeler ;
📍4 yumurta
📍1 su bardağı  şeker
📍1/2 su bardağı sıvıyağ
📍1 su bardağı süt
📍1 su bardağı tshin
📍2 paket kabartma tozu
📍1 paket vanilya
📍3 su bardağı  elenmiş un
Kalıp Tabanı için;
📍Yağ ve susam
Üzeri için,
📍3 yemek kaşığı tahin
📍Ceviz
Yapılışı;
📍Şeker ve yumurta beyaz krema gibi olama kadar çırpılır .
📍Daha sonra sıvı malzemeler eklenip karıştırılır.
📍Elenmiş un kabartma tozu, vanilya da ilave edilerek karıştırılır.
📍Büyük boy kalıbın tabanı yaglanır ve susam serpilirer kek harcı kalıba boşaltılır. 📍160 - 170 derecede 40 - 45 dakika pişirilir.
📍 Fırından çıkınca  üzerine tahin ve ceviz ile sunum yapılır.
Afiyet olsun...
.
#evdekaltürkiye
#evdehayatvar
.
İnstagram 'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

11 Mart 2020 Çarşamba

SANDVİÇ EKMEĞİ

Günaydınlar 😍
Hep birlikte evde ekmek yapmaya iyice alıştık öyle değil mi?
Ben bu defa çocuklara sandviç yapmak için küçük ekmekler yaptım ve hamura bir değişiklik yaparak süt ekledim.
Deneyin çok lezzetli😉
Malzemeler :
1 su bardağı ılık su
1 şu bardağı süt 
6 su bardağına yakin un 
1 tatli kaşığı tuz 
2 tatlı kaşığı şeker 
2 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
📍Öncelikle 1 su bardağı suyu , maya ve şekeri karıştıralım.
📍Üzerine diğer kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. (Unu kontrollü ekleyin fazla yada eksik gelebilir)
📍Güzel bir ekmek yapmak istiyorsanız hamuru çok güzel yoğurmak gerekiyor, daha sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
📍Mayalandıktan sonra tezgahın üzerine hafif un serpip hamurun tamamını alalım, elimizle kenarlarını ortaya dogru katlayarak yoğururalım. Hamurun havasını alalım.
📍Hamuru tezgahta 8 yada 9 parçaya bölerek istediğimiz şekli vererek (yuvarlak yada oval) yağlı kağıt serili tepsiye sıralayalım ve tekrar tepside  yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
📍Mayalanma sonunda her birinin üzerine fırça ile su sürüp,  keskin bir bıçakla derin  kesikler atalım.
📍Isıya dayanıklı  bir kaba da su doldurarak fırının içerisine koyalım.
📍180 derecede yaklaşık 30 - 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
📍Pişen ekmekleri fırından alıp üzerine hafif nemli bir bez kapatın ve 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Notlar:
1- Fırınınızz tepsiyi çok yukarı yerleştirmeyin bazı fırınlara göre 3. raf yani orta kısmı normaldir. 
2- Süre herkesin fırınına göre değişebilir lütfen kontrollü pişirelim.
3- Pişme esnasında fırının en altına koyduğumuz suyun buharıyla ekmeğiniz daha yumuşak olucak.
Afiyet olsun...
İnstagram 'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

6 Mart 2020 Cuma

PEYNİRCİ MEHMET GÜZEL İZMİR / TORBALI

Günaydınlar
Sizlere daha öncede gittiğim ve cok beğendiğim @peynircimehmetguzel in kahvaltisini hatirlatmak istiyorum.
Torbalı' da bulunan çok güzel ve özel lezzetlerle dolu bir kahvaltıya bu defa blogger arkadaşlarım ile gittik. Özellikle bayan elinin hakim olduğu mekan da güler yüzlü hizmet eden personeli ile yine her şey çok lezzetliydi. Sıcacık mis gibi süt ile kahvaltı yapmaya doyamiyacağiniz bir mekan. 👇👇👇👇 @peynircimehmetguzel
🌟🌟🌟🌟🌟
 Türkiye'nin dört bir yanından yöre, alan ve bölge ile özdeşleşmiş niteliği, ünü ve diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu Organik ürünler ile hizmet veren @peynircimehmetguzel Torbalı 'da 4 Şubesi ile satış hizmeti ️Koruluk Şubesinde ise her gün 17. 00' a kadar kahvalti servisi vermektedir. Kahvaltı pişi, börek, haşlanmış veya sahanda yumurta dahil Kişi başı 30 tl.🌟
Kahvaltınızı mağazada satışta bulunan lezzetli ürünler yapıyorsunuz ama isteğiniz özel bir ürün olursa da tarttirip masaniza isteyebiliyorsunuz. Kahvaltidan sonra alışverişinizde tüm ürünler kesinlikle tavsiyem ama kendi çiftliklerinden gelen süt ve Tire 'nin dağlarında yetişen şifalı karadutlardan yapılan Tire Süt Kooperatifi Organik Karadut ve Sade dondurmasını sakın almayı unutmayın. 🍇 Biz bayıldık çok lezzetli....
İnstagram; @peynircimehmetguzel
☎ 0️533 446 93 94
☎ 0232 855 59 35
 Şubeler🧀 ; 🔺Çarşı🔺Sadık İleri Bulvarı🔺Alpkent🔺Koruluk Çiftlik 🐄 🍳Kahvaltı➡Koruluk Şubede
Hergün ⏰08.30 - 17.00
📍Muratbey mah. Doğan Bursalıoğlu Cad. No:26/17 Torbalı / İzmir





4 Mart 2020 Çarşamba

EVDE EKMEK YAPIMI

Günaydınlar💙
Hepinize sağlık dolu güzel bir hafta dilerim.
Moralimizi yuksek tutup #evdekal maya devam ediyoruz. Vee #evdekalmutfağagir
diyoruz.
Günlerdir yapmak istedigimiz ekmeğimizi kızım Ceylin yaptı.
Malzemeler :
  • 2 su bardağı ılık su 
  • 6 su bardağına yakin un 
  • 1 tatli kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 2 yemek kaşığı maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
📍Öncelikle 1 şu bardağı suyu , maya ve şekeri karıştıralım. 
📍Üzerine diğer kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
📍Güzel bir ekmek yapmak istiyorsanız hamuru çok güzel yoğurmak gerekiyor, daha sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
📍Mayalandıktan sonra tezgahın üzerine hafif un Serpip hamurun tamamını alalım elimizle bir süre daha kenarlarını ortaya dogru katlayarak yoğururalım.
📍Pişirme kabınızin tabanını ulaşarak hamuru içine alalım (ben çelik saplı ve cam kapaklı çelik tencerede pisirdim) ve tekrar yaklaşık 30 dakika maya daya bırakalım.
📍Süre sonunda üzerine fırça ile şu sürüp, hafif un serpip keskin bir bıçak la derin bir kesik atalım ve kapağını kapatalım.
📍Fırına tel üzerine tencereyi yerleştirelim. Başka bir kaba da su doldurarak fırının içerisine koyalım.
📍180 derecede ilk 20 dk Kapağı kapalı olarak pisiriyoruz sonra kapağını alıp yaklaşık 30 dakika uzeri kizarana kadar pişirelim.
📍Pişen ekmeği fırından alıp bşr telin üzerine koyun üzerine hafif nemli bir bez kapayın ve 1-2 saat dinlendirip dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar:
1- Pişirme kabı olarak güveç veya döküm tencere, borcam kaplar olabilir.
2- Fırınınıza teli çok yukarı yerleştirmeyin tencere boyutunu düşünerek 1. yada 2. rafa yerleştirin.
3- Süre herkesin fırınına göre değişebilir lütfen kontrollü pişirelim.
4- Pişme esnasında fırının en altına koyduğumuz suyun buharıyla ekmeğiniz daha yumuşak olucak.
Afiyet olsun...
Selcen ŞENOCAK
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

14 Ocak 2020 Salı

CEYLİNİN DOĞUM GÜNÜ

Merhabalar,
Bu gün günlerden CEYLİN❤❤❤
Benim İpek kızım, bal kızım, herşeyim, biriciğim ,canımın içi kızım, prensesim İyiki Doğmuş hep birlikte nice güzel günlere... 💕💕 Allah tüm çocuklarımıza sağlıklı uzun ömürler versin, Onları zamanın kötülüklerinden korusun, Hep iyi insanlarla karşılaştirsin, Şansları açık olsun... 💞💞💞💞 💞💞💞💞💞💞 DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CEYLOM 💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞
 Başlasın geleneksel 40 gün 40 gece doğum günleri 😍 . .

1 Ocak 2020 Çarşamba

HOSGELDİN 2020


Koca bir yıl geçti, demek isterdim ama öyle hızlı akıp gitti ki, acısıyla tatlısıyla hiç birşey anlamadım.
Hoşgelesin 2020 ❤❤ Tüm insanlığa ve ülkemize barış mutluluk getirmesi dileğiyle, Yeni yıl huzurla gelsin, sağlıkla gelsin, keyifle gelsin.
Hayatımızdan sevdiklerimizin eksilmediği güzel bir yıl dilerim.💚
Yeni yılınız kutlu olsun. 😍😍

Selcen ŞENOCAK

Instagram'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

12 Aralık 2019 Perşembe

HAŞHAŞLI BROWNİ KURABİYE

İyi Akşamlar 😍
Tatlış bir kurabiye tarifi bırakıyorum sizlere, uzun zamandır yapmıyordum hatırlamak iyi geldi iki gündür favorimiz oldu 😍😍😍 HAŞHAŞLI BROWNİ KURABİYE
Malzemeler:
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta, 
1 çay bardağı sıvı yağ, 
1 çay bardağı toz şeker, 
1 paket kakao (3-4 yemek kaşığı)
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu,
İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi,
Aldığı kadar un 2,5 -3 su bardağından sonra kontrollü ekleyin.
Islatmak için;
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı toz şekeri
Üzeri için: mavi ya da mor haşhaş
Yapılışı:
📍Kurabiyeler geçme8den soğuması için önce şerbetini hazırlayın. Süt ve şekeri, şeker eriyinceye kadar isitarak karıştırın ve soğumaya bırakın. (Kaynatmaya gerek yok)
📍Yogurma kabiniza kabın yumurta, sıvıyağ, tereyağ ve şekeri alıp karistirin.
📍Daha sonra kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın .
📍Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayin ve haşhaşa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize sıralayın.
📍Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 - 29 dk arası kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.
📍Fırından çıkan sıcak kurabiyelerimizi hiç vakit kaybetmeden hemen şerbete batırıp 1 - 2 saniye arkalı önlü bekletip çıkartalım ve başka bir tepsiye dizelim.
Afiyet olsun ❤❤
Selcen ŞENOCAK
Instagrsm'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

11 Kasım 2019 Pazartesi

SAKALLI POĞAÇA

SAKALLI POĞAÇA
Malzemeler;
✔1/2 su bardağı ılık su
✔1/2 su bardağı süt
✔1/2 su bardağı sıvıyağ
✔1 paket instant maya
✔1 yemek kaşığı şeker
✔1 tatlı kaşığı tuz
✔1 yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
✔Alabildiği kadar un
Üzeri için;
✔ 1 yumurta sarısı
✔ Susam (İsteme bağlı )
İçine;
✔Süzme peynir veya beyaz peynir
✔İnce kıyılmış maydanoz
 Yapılışı;
📍 Ilık su, şeker ve maya karıştırılıp 5 dakika bekletilir.
📍 Diğer malzemeleri de ilave edip kulak memesi yumusaklığında hamur hazırlanır.
📍 Hazırlanan hamur mayalandıktan sonra eşit parçalara bölünür.
📍 Hamur parcalari kucuk yuvarlak şekil verilerek tepsiye siralanir.
📍Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğinize bağlı susam serpilir.
📍Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
📍Pişen poğaçalar biraz soğuyunca arasına süzme peynir sürülür ve ince kıyılmış maydanoza peynirli kısmı batırıp servis tabağına alınır.
Mutlu, sağlıklı iyi bir gün dilerim💙

Afiyet olsun...
Selcen Şenocak
İnstagram da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

18 Ekim 2019 Cuma

ISIRGAN OTLU TAVA




Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi hatta bu aralar diyetime de uygun bir tarif veriyorum sizlere...
Diyette olanlar içerisine mısır unu değilde  yulaf kepeği koydumu mis gibi olur.
Hepinize güzel bir gün dilerim.
Isırgan Otlu Tava;
📍 1 demet ısırgan otu
📍 1 adet kuru soğan
📍 1,5 su bardağı sıcak su
📍 1 su bardağı mısır unu
📍 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
📍 Tuz
Yapılışı;
✔Isırganotu ince ince doğranır.
✔Mısır unu hariç tüm malzemeler karıştırılır.
✔Mısır unu az az ilave edilerek yoğrulur.
✔Yağlanmış ve susam serpilmiş tavaya serilir ve üzerine bastırarak tavada inceltilir.
✔Tavada ters düz edilerek iki tarafı kızartılır ve sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
Selcen ŞENOCAK
Instagram'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

11 Eylül 2019 Çarşamba

EKŞİLİ (EĞŞİLİ) PİLAV



Bu akşamın tarifi Kastamonu yöresine ait
👇👇👇
Eğşili (Ekşili) Pilav
❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Kışın istediğiniz her çeşit ot ile yapabilirsiniz. Ben pazı ve ıspanak ile yaptım.
EĞŞİLİ (EKŞİLİ) PİLAV
Malzemeler;
1 su bardağı siyez bulguru veya normal bulgur
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
İstediğiniz çeşit otlar
(Ebegümeci, ısırgan otu, pazı, ıspanak ) ben ıspanak ve pazı kullandım.
Maydanoz , dereotu, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 adet yumurta
500 gr süzme yoğurt (ekşi olmali)
Yapılışı;
*1 adet ince doğranmış soğan, bulgur ve 2.5 şu bardağı su tencereye alınır ve suyunu hafif çekene kadar pisirilir.
*Üzerine ince doğranan ot cesitleri tuzu, kara biberi ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
*Yoğurt ve yumurta ayrı bir yer de iyice çırpılır ve ocağın altı kısık halde hızlıca pişen bulgura karıştırılır ocak kapatılır.
*Servis tabağına alinir.
*Tereyağında ince kıyılmış soğanı kavurun nanesi ve pul biberi  ilave edilerek pilavın üzerine dökülür. (Salça da yazıyordu ama ben pul biber kullandigim için salça ilave etmedim.) Yine isteğe bağlı üzerine dereotu ve maydanoz ilave edebilirsiniz.
 Afiyet olsun 💞
Selcen ŞENOCAK
Instagram'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

5 Ağustos 2019 Pazartesi

DEREOTLU, KIRMIZI BİBERLİ POĞAÇA

 En kolayından, mayasız ve tüm malzemeleri koy karıştır pogaça tarifine ne dersiniz?
Ben kaydedin derim👍çabuçak hazırlanıyor. Buyrun tarife👇👇👇
DEREOTLU, KIRMIZI BİBERLİ POĞAÇA
* 100 gr tereyağı (oda ısısında)
* 1/2 bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı lor peyniri yada böreklik peynir * 1 tane yumurta + 1 tane yumurta akı (sarısı üstü için)
*1 adet Kırmızı biber
*1 şu bardağı iri kıyılmış ceviz
*1/2 demet dereotu
*1 paket kabartma tozu
*1 tatli kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı çörek otu
Üzeri için;
* 1 tane yumurta sarısı
Yapılışı;
🌟Hamur hazırlama kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler eklenir karıştırılır.
🌟Azar azar un, kabartma tozu eklenir ve yoğurulur.
🌟Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
🌟Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlanarak , yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.
🌟Üzerilerine yumurta sarısı sürülür.
🌟Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Selcen Şenocak
İnstagram da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

25 Temmuz 2019 Perşembe

BROWNİ KURABİYE

 Güne tatlı bir başlangıç olsun.
Tatlı ye, tatlı söyle ❤
☕☕☕
Instagram👇
@selcenkorhansenocak
@lezzetinsenocagi

BROWNİ KURABİYE
Malzemeler:
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı toz şeker,
1 paket kakao (3-4 yemek kaşığı)
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi,
Aldığı kadar un 2,5 -3 su bardağından sonra kontrollü ekleyin.
Islatmak için;
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı toz şekeri
Üzeri için: Ceviz
Yapılışı;
📍Kurabiyeler geçmeden soğuması için önce şerbetini hazırlayın. Süt ve şekeri, şeker eriyinceye kadar isitarak karıştırın ve soğumaya bırakın. (Kaynatmaya gerek yok)
📍Yogurma kabiniza kabın yumurta, sıvıyağ, tereyağ ve şekeri alıp karistirin.
📍Daha sonra kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın .
📍Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayin ve uzerine ceviz koyarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize sıralayın.
📍Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 - 29 dk arası kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.
📍Fırından çıkan sıcak kurabiyelerimizi hiç vakit kaybetmeden hemen şerbete batırıp 1 - 2 saniye arkalı önlü bekletip çıkartalım ve başka bir tepsiye dizelim.
Afiyet olsun ❤❤


15 Temmuz 2019 Pazartesi

SUSAMLI KURABIYE

Susamlı Kurabiye
Malzemeler:
📍1 Paket (250 gr) margarin yada tereyağ
📍1.5 çay bardağı sıvıyağ
📍3 yumurta (2 tanesinin beyazı üzeri için ayırıyoruz)
📍5 yemek kaşığı şeker
📍1 kabartmatozu
📍Alabildiği kadar un.
Üzeri için ;
📍Susam
📍2 yumurta beyazı
Yapılışı;
✏Tüm malzemeler karıştırılır.
✏Un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
✏İstenilen şekil verilir. Ben yuvarlayarak uzatıp minik tek lokmalık halinde kestim. İstege bağlı halka veya yuvarlayarak da yapılabilir.
✏Önce yumurtanın beyazına sonra susama bulayarak , yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. ✏180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun...
Selcen ŞENOCAK

20 Haziran 2019 Perşembe

ERİKLİ TART


ERİKLİ TART
Malzemeler:
📍 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
(yaklaşık 150-200 gr arası)
📍8 yemek kaşığı şeker
📍 14 yemek kaşığı un
📍 1 yumurta
📍 1 paket vanilya
📍 1 paket kabartmatozu
📍 1 fiske tuz
Üzeri için :
📍6 - 7 adet mürdüm eriği
Yapılışı :
📍Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurun.
📍Hamurun dörtte birini ayırın, derin dondurucuya kaldırın.
📍Kalanı tereyağ ile yağlanmış tepsiye kenarlarını yükselterek yayın. (Ben açılır kapanır tepsimin kare halini kullandim)
📍Erikleri dilimleyerek üzerine sıralayın.
📍Dolaptaki parçayıda eriklerin üzerine rendeleyin.
📍Her tarafı kapatacak şekilde hamuru rendeledikten sonra 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
📍Üzeri kızarınca fırından çıkarın.
📍Ilınınca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
Selcen ŞENOCAK 


23 Mayıs 2019 Perşembe

ELMALI TARÇINLI KEK




Malzemeler ;
📍4 yumurta
📍1 su bardağı şeker
📍1 su bardağı sıvıyağ
📍1 su bardağı süt
📍2 paket kabartma tozu
📍1 paket vanilya
📍3 su bardağı elenmiş un Üzeri için,
📍2 adet elma dilim halinde
📍Tarçın ve pudra şekeri
 Yapılışı;
📍Şeker ve yumurta beyaz krema gibi olama kadar çırpılır .
📍Daha sonra sıvı malzemeler eklenip karıştırılır.
📍Elenmiş un kabartma tozu, vanilya da ilave edilerek karıştırılır.
📍Büyük yuvarlak borcam ölçüsünde yağlanmış tepsiye alınır.
📍Üzerine elma dilimleri sıralanır ve tarçın serpilir.
📍160 - 170 derecede 40 - 45 dakika pişirilir.
📍 Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun...


8 Mayıs 2019 Çarşamba

İZMİR BOMBASI


Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  •  2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
İçi için ;
  • Sürülebilir çikolata
Hazırlanışı
  1. Hamuru hazırlamadan 1 -2 saat önce yada mümkünse 1 gece önce 1 er tatlı kaşığı çikolatayı yağlı kağıt üzerine yan yana sıralayabiliriz buzlukta dondurulur.
  2. Un, kabartma tozu derin bir kaseye alıp karıştırın.
  3. Sıvıyağ, yumurta, sirke ve yoğurdu iyice çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4.  Hamurun toparlanması için üzerini streç filmle kaplayıp 10 – 15 dakika dinlendirin.
  5. Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde nişasta ile çay tabağından biraz büyük şekilde ince açın.
  6. Ortalarına buzlukta dondurduğumuz çikolataları koyarak uçlarını birleştirip fazla sıkmadan yuvarlayın.
  7.  Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde ve aralıklı olarak yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
  9. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
PÜF NOKTASI
Süresinden fazla pişirirseniz içindeki çikolata sertleşir.



15 Kasım 2018 Perşembe

ISPANAK KAPLAMA



Not : Bu ölçü malzeme ile yaklaşık 50-55 cm çapında yuvarlak bir tepsiye göre yaptım ve ocak üzerinde çevirerek pişirdim. Alt tarafı piştikten sonra üzerine tepsi kapatarak çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişirdim.
Hamuru İçin;


  • 5-6 bardak un ( elinizden kolayca ayrılan yumuşak bir hamur olacak)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

  • İç malzemesi;
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 su bardağı peynir yada lor
    • 750 gr ince doğranmış ıspanak
    • 3 Su bardağı su
    Aralarına ve Tabanına sürmek için ;
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    Yapılışı;
    • Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
    • Hamur 4 eşit parçaya ayrılır.
    • İlk parça tepsi kadar açılarak yağlanan tepsiye serilir.
    • Üzerine ikinciside açılıp serilir ve yağlanır.
    • İç malzemesi olan ıspanak soğan doğranır ve yağ, tuz, peynir, karabiber ile karıştırılır. Tepsiye her yerine gelecek şekilde yerleştirilir.
    • Geriye kalan 2 parça hamurda açılarak arası yağlanarak aynı şekilde serilir ve ıspanak kaplanmış olur. En üst yufkayı çevirirken kolay olması için yağlamıyoruz.
    • Tepsiyi ocak üstüne alarak çevire çevire pişiriyoruz. Arada bıçak ile kaldırarak pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.
    • Piştikten sonra üzerine aynı boyutlarda bir tepsi kapatıp çeviriyoruz ve tepsiyi tekrar yağlayıp pişmeyen tarafı tepsiye yerleştiriyoruz. Aynı şekilde çevire çevire pişiriyoruz.

    11 Kasım 2018 Pazar

    EKŞİ MAYALI EKMEK

    Günaydın,
    Keyifli Sabahlar 💞 💞
    Bu sabah ekmeğimiz benden, hem de misss gibi bir çiçek ekmek yaptım.
    @mutfaginyildizi Pakmaya nın eksi maya si ile çok pratik ve cok lezzetli oldu.
    Sizlerde Mutfagın Yıldızı Pakmaya nın çeşit çeşit mayaları ile mis kokulu ekmekler yapıp ev halkının yüzünü güldürün. Hatta bu nefis sıcacık ekmek için tereyağını unutmayın ...

    Malzemeler:
    500 gr. Un
    1 Paket Dr. Oetker Ekşi Maya
    1,5 su bardağı su
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yapılışı:
    • Unu derin bir kaba eleyin.
    • Üzerine ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. 
    • Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. 
    • Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
    • Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat mayalanmaya bırakın. 
    • Mayalanan hamura dilediğiniz şekli verip (ben sekiz parçaya bölerek çiçek şekli verdim)yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. 
    • Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.
    • Fırının en alt katına ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun (ekmeğin yumuşak pişmesini sağlayacak)
    • Ekmek Tepsisini fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede 40 dakika pişirin.,
    • Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın.
    Mutlu hafta sonları dilerim.💚

    8 Kasım 2018 Perşembe

    TRT 1 MİSAVİRİM PROGRAMI 124. BÖLÜM VE KONYA YEMEKLERİ

     
    TRT 1 de Misafirim var Programı 124. bölümünün konuğuydum. Güzel bir programdı.Yoğun istek üzerine yine Konya lezzetleri yaptım. Herşey misler gibi nefis oldu . Neler mi yaptık?
    *Konya Su Böreği
    *Konya Patlıcan Orta
    *Konya Höşmerim Tatlısı
    Daha ne olsun benden mutlusu yok. 
    Programı izlemek isterseniz TIKLAYINIZ

    https://www.youtube.com/watch?v=y5T6Xvftnc8

    Herkese mutlu akşamlar, Sevgiler...💕💕💕

    Konya Su Böreği
    Konya Höşmerim Tatlısı
    Konya Patlıcan Orta