7 Mayıs 2020 Perşembe

LİMONLU CHESECAKE

Günaydın 🍋🍋🍋
Daha öncede çok kez yaptım vişneli,  limonlu hatta çikolatalı efsane bir lezzet hem hafif hem de bir arkadaşımın dediği gibi malzemesi gereği daha masrafsız
LİMONLU CHESECAKE
🍋🍋🍋🍋
Malzemeler;
🍋Tabanı icin;
1,5 paket petibor bisküvi
100 gr. Tereyağ
🍋İç kısmı icin;
500 gr. Tatlı Lor
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
🍋Limonlu üstü için;
1 adet yuvarlak ince doğranmış limon
1 adet limon suyu
2 bardak su
1 tatli kaşığı seker
2 yemek kaşığı nişasta.
🍋Yapılışı;
🍋Bisküviler rondonda ince çekip eritilmiş tereyağ ile karıştırıp yağlı kağıt serili kenarları yağlanmış  kelepçeli kalıba yerleştirin.  Çay bardağı tabanı ile iyice vura vura sıkışmasını sağlayın ve buzdolabına kaldırın.
🍋Peynir ve diğer tüm malzemeleri kaba alıp mikser yada mutfak robotu ile iyice çırparak karıştırın.
Dolaptan kalıbı çıkarıp üzerine boşaltın.
🍋180 derecede 2 saate yakın pişirin üzeri hafif kızarmış fırını kapatıp kapağını az aralık açarak içinden çıkarmadan soğutun. Kalıba dokunduğumuz pişmemiş gibi sıvı görünse de soğursun içini çekerek tam kıvamında oluyor endişelenmeyin.
🍋Üzeri için limonlar, limon suyu , şeker ve suyu kaynatın. 5 dakika kaynadiktan sonra limonlar içinden çıkarıp , kenarda bir kasede 2 kaşık nişastayi birazcık şu ile açarak kaynayan limonlu suya hızlıca karıştırın ve koyulasinca altını kapatıp soğumaya bırakın.
🍋Hem Chesecake hemde limonlu sos soğuğa yakın iliyinca limonlar üzerine sıralayın sosunu dökerek buzdolabına kaldırın. 1 gece bekletin ve tam lezzetinde servis yapın.
Afiyet olsun...
İnstagram 'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder