Malzemeler ;
1 kg Fasulye
5-6 diş sarımsak
3 adet kırmızı biber
2 adet havuç
1/2 su bardağı zeytin yağı
1/2 su bardağı Sirke
1 su bardağı Su
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı ;
- Sarımsak ve kırmızı biberi dağrayıp tencereye alıyoruz.
- Yağını da ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz.iri doğranmış fasulye ve havucuda ekyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Fasulyeler sararmaya başlayınca üzerine sirkeyi ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz.
- Kapağı kapalı Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Soğuk yada Ilık olarak servis yapabiliriz.
- Kış için saklamak istersek sıcak sıcak cam kavanozlara koyarak kapaklarını sıkıca kapatıp vakumlu halde saklayabiliriz.
Herkese iyi bayramlar
Selcen ŞENOCAK
Ellerinize sağlık.Bu arada blogumda çekiliş düzenliyorum, beklerim :)
YanıtlaSilhttp://yasamizi.blogspot.com.tr/2015/09/blogum-3-yasnda-ve-cekilis-zaman.html