Tarif de malzemeler de yemeğin ismi de tamamen bana aittir :) Yemeğim hem sebzeli hem tavuklu tam bir sağlık bombası. 2 akşam üst üste yaptığım bu yemeğimi biz ve misafirlerim çok beğendik.
O zaman bol şans bana resimler yarışmaya gitsin :) İnşallah benim için güzel bir sonuç olur sizlerle paylaşırım.
Yapım aşamalarıyla tarifime geçiyorum.
Malzemeler ;
5 adet tavuk göğsü
5 adet haşlanmış Enginar
2 adet kabak
2 adet havuç
100 gr mantar
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Üzeri İçin ;
1 kase rendelenmiş Kaşar peyniri
Yapılışı ;
- Soğan yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğranır ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile tencerede kavurmaya başlanır.
- Üzerine Kabak havuç ve mantarlar julyen şeklinde doğranarak ilave edilir.
- Tuzu ve karabiberi eklenerek sebzeler sotelenir ve hazır hale gelir.
- İnceltilmiş tavuk göğüs eti düz bir tabağa serilir içerisine 2 kaşık sebze sotesinden koyarak sarılarak enginarların üzerine yerleştirilir. Diğer 4 adet tavuk da aynı şekilde sarılarak fırın kabına yerleştirilir.
- Kalan yarım çay bardağı zeytinyağını ve 1 su bardağı suyu üzerine ilave ederek önceden ısıtılmış fırında 200 derece yaklaşık 40 dak. pişiriyoruz.
- Fırından çıkarmadan 5 dakika önce tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyip tekrar fırınlıyoruz peynirler kızarınca fırından çıkarıyoruz.
- Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Ülkemize Barış dolu Mutlu , Huzurlu günler dileyerek, Kurban Bayramınızı kutluyorum.
Sevgilerimle,
Selcen ŞENOCAK
Merhabalar, enginar yatağında sebzeli tavuk sarma muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Başarılar diliyorum arkadaşım, nefis görünüyor...
YanıtlaSil