Yılın bu son günün de de geçtiğimiz yıl olduğu gibi Kanal 35 'de Ağız Tadıyla programında nefis tatlar yaptık.
Menümüzde Yılbaşı Sofralarımız için ;
- İç Pilavlı Hindi Tandır
- Haşhaşlı Pudingli Pasta
- Ispanaklı Yoğurtlu Rulo
İÇ PİLAVLI HİNDİ TANDIR için TIKLAYINIZ...
Malzemeler:
3 tepeleme yemek kaşığı margarin ya da tereyağ (yaklaşık 150-200 gr arası)
8 yemek kaşığı şeker
14 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 fiske tuz
Arasına puding için :
2 paket vanilyalı pudıng
750 ml.süt
3 yemek kaşığı haşhaş
Yapılışı :
- Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurun.
- Hamurun dörtte birini ayırın derin dondurucuya kaldırın.
- Kalanı 22cm.lik margarinle yağlanmış kelepçeli kalıba kenarlarını yükselterek yayın.
- Tencereye sütü ve pudingi ekleyip pişirin.
- Biraz ılınınca haşhaşı koyup karıştırarın.
- Soğuyan pudingi kelepçeli kalıptaki hamurun üstüne dökün.
- Üzerine dolaptaki parçayı rendeleyin.
- Her tarafı kapatacak şekilde hamuru rendeledikten sonra 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
- Üzeri kızarınca (yaklaşık 35-40 dakikada pişti) fırından çıkarın.
- Ilınınca dolaba koyun bir kaç saat dolapta kendini çeksin. Serin serin yiyebilirsiniz.
ISPANAKLI YOĞURTLU RULO
Malzemeler ;
500 gr ıspanak
1 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kabartmatozu
5 yemek kaşığı un
Üzeri için;
200 gr süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1-2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı;
- Ispanakları ince ince doğrayalım.
- Zeytinyağında ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuralım.
- Ispanakları ilave edip 3-4 dakika karıştırarak soteleyelim ve ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan ıspanak soteye yumurta ve tuz ilave ederek iyice karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunuda ekleyerek karışımı tamamlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine karşımı boşaltıp kaşıkla dikdörtgen şekilde düzeltelim.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 - 15 dakikada pişirelim.
- Pişip pişmediğini kontrol için kürdan ile bakabilirsiniz.
- Fırından çıkarıp kağıdı ile birlikte hemen rulo yapıp üzerine bir havlu kapatarak soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta süzme yoğurt ve tuz azar azar su eklenerek kıvamlı krema haline getirilir.
- Közlenmiş biberler arası için küçük kare şeklinde , üzeri için ince uzun şekilde doğranır.
- Soğuyan Ispanak ruloyu kağıdından ayırarak içerisine yoğurt sürülür ve küçük doğranan kırmızı biberler eklenir ve rulo olarak sarılır.
- Servis tabağına alınan Ispanak Rulo yoğurt sürülerek közlenmiş Kırmızı biber ve pul biber ile süslenir.
Programın sonunda boş tabaklar :) en sevdiğim fotoğraflar :)
Afiyetle Sevgiyle Kalın ...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcenİnstagram : selcensenocak
#selcensevilayorganizasyon hastagi ile tüm etkinlik ve blogger gezilerimizi görebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder