12 Şubat 2013 Salı

Dr.Oetker Merengli Tart ve Masamız...


Dr. Oetker Merengli tart yapımı kolay lezzeti çok güzel bir tatlı uzun zamandır denemek istiyordum. Misafirlerime kısmetmiş bende misafirlerimde çok beğendik. Tarifi kutu üzerindekine birebir uydunuzmu hiç sorunsuz tartınız hazır oluyor.
Dr.Oetker ürünlerini sanal mağazasından almak isterseniz buraya tıklayınız.

 Sarmanın içini ben hazırlıyorum ve sonrasına karışmıyorum Annem sağolsun:)
 Aşk pastamızın tarifini bir önceki yazımda vermiştim çok hoşumuza gittiği için, Dr. Oetker malzemelerimde elimde hazır olduğundan bu nefis lezzeti misaifrlerime de tattırmak istedim ve hemen yaptım. Tarif için buraya tıklayınız
 Tuzlu muffinlerde yine Dr. Oetker mutfağında yaptığımız tarif. Bu nefis lezzeti de bir önceki yazımda yazmıştım. Tarif burada tıklayın.
 Etimek salatasını yıllardır yaparım ve çok severim hem görüntü hem lezzet çok hoşuma gidiyor. Tarifi için buraya tıklayın.
 Buruşuk börek yeni bir tarif çok kolay bir yapımı var. Bu böreğin yapımını görmeniz için yaparken aşamalarını çekip bir sonraki yazımda yayınlamak istiyorum.
 Oklavadan çekmeyi ise baklavalık yufkadan içine ceviz koyarak sardım. kuru kuru yağlamadan en son tereyağ ve sıvıyağı iyice kızartıp üzerine gezdirdim fırında 200 derecede pişirdim. Misafirler gelmeden 1 saat önce soğuk şerbetledim. Hem şerbet hem baklava soğuk olması çok önemli ince olduğu için hemen çekiyor.
Sevdiklerimizle, nice güzel masalarda yeni tariflerle görüşmek dileğiyle
Sevgiler....

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık Selcencim.. Çok şık ve bol lezzetli bir masa hazırlamışsın.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. of off ellerine sağlık canım hepsi birbirinden güzel tarifler:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ne kadar iştah açıcı;)

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar şok bir masa,ikramların hepsi birbirinden güzel
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık muhteşem. Maşallah hepsi birbirinden güzel.Oklavadan çekmeye bayıldım.Sarmalar bir ayrı güzel. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Selcen süpersin! Seninle gurur duyuyoruumm!!

    YanıtlaSil
  7. merengli tarta bayıldım, limonlu tadı çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil