19 Haziran 2020 Cuma

EL AÇMASI PIRASALI BÖREK

Yufka açamam diyenler korkmayın ustalık gerektirmeden acilan bir borek tarifim var.
Hamur çok güzel sadece tek önemli püf noktası hamuru yaptiktan sonra 1 saat dinlendirin. Benim işlerimden dolayı 2 -3 saat bekledi çok güzel açıldı.
Buyrun tarife👇👇
El Acması Pırasalı Börek
Malzemeler;
📍1/2 su bardağı yoğurt
📍1/2 su bardağı süt
📍1/2 su bardağı zeytinyağ
📍1/2 su bardağı su
📍4-5 bardak un (kontrollü kullanın az yada çok gelebilir)
📍1 paket kabartma tozu
📍1 tatlı kaşığı tuz
Aralarına sürmek için
📍zeytinyağı
İç malzemesi
📍yarım kg pırasa
📍1 tatlı kaşığı salça
📍zeytinyağ
📍pul biber, karabiber, tuz
YAPILIŞI;
✔İç malzemesi icin istediginizi kullanabilirsiniz ben bu defa pir6asali yaptım. Pırasaları ince ince dograyalim diger mslzemrleride ekleyip kisik ateste yumusayana kadsr kavuralim ve sogumsya bırakalım.
✔Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp yoğuralım. Üzerini ortelim dinlenmeye bırakalım...
✔Dinlenen hamuru 8 bezeye ayıralım.
✔İlk bezeyi un yardımıyla acabildigimiz kadar açalım üzerini zeytinyağ ile yağlayalim ve ortadan ikiye bölelim geniş kısımlarına iç koyup uzun rulo seklinde saralim ve gül seklinde tepsiye sıralayalım.
Üzerlerine de zeytinyağ sürüp 180 derecede pişirdim.. Mutlaka deneyin çok lezzetli bir börek.
Afiyet olsun.
Selcen ŞENOCAK
İnstagram 'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder