- İç Pilavlı Hindi Tandır
- Haşhaşlı Pudingli Pasta
- Ispanaklı Yoğurtlu Rulo
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz,
Tandır İçin ;
2 adet kemikleri çıkarılmış derisi çıkarılmamış Hindi but
Süslemek İçin ;
1 demet roka
1 adet ayıklanmış nar taneleri
Çeri domates
Közlenmiş kırmızı biber
Yapılışı ;
- Hindi butları güzelce yıkanarak derileri alta gelecek şekilde düdüklü tencereye yerleştirilir.
- Üzerine hiç bir şey eklemeden kapağı kapatılır. Önce hızlı ateşe konur ve düdüklü ses verince altı kısılır ve 1,5 2 saat pişirilir.
- Sakın telaşlanmayın hindinin yağı çıkıyor ve sulanıyor. çok da güzel yumuşacık pişiyor kendi yağıylada çok lezzetli oluyor.
- Pialv için ise fıstıklar zeytinyağında hafifçe kavrulur ve tereyağ eklenir.
- Üzerine pirinç de ilave edilerek kavrulur.
- Baharatları ve kuş üzümü de ilave edilip karıştırılır.
- Kaynamış 3 su bardağı su eklenerek altı kısık olarak pişmeye bırakılır.
- Pişen pilav biraz dinlendirilir.
- Pilav servis tabağına alınır ve üzerine hindi tandır yerleştirilir.
- Etrafı ise çelenk gibi roka domates, nar, közlenmiş kırmızı biber ve domates ile süslenir.
Programın sonunda boş tabaklar :) en sevdiğim fotoğraflar :)
Canım harika bir program olduğu belli! Çok istememe rağmen yılbaşı siparişlerim olduğu için yine izleyememiştim ama yaptıklarından belli yine şahaneler yaratmışsın! Ekrana yakışıyorsun arkadaşım..
YanıtlaSil