
Yoğun istek üzerine tarifi yazıyorummm:))))))
Bu börek annemin defterinden, Konya 'da bir komşumuz yapardı çok beğenerek yerdik. Hafta sonu annemle hatırlayıp hadi yapalım dedik ve daha sonra annemi içeride koltuğa uzanmış buldum. İş başa düştü ve girdim mutfağa:)
Çok kolay öyle ben açmayı bilmem falan diye yapmamazlık yapmayın yaptıktan sonrada ikram ettiklerinize benim gibi ayyyy çok yoruldum kat kat börek açtım dersiniz:)))
Malzemeler;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
biraz tuz ve un
Yapılışı;
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 27 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açarak ve açtıklarımızın arasına bol nişasta serperek hepsini üst üste koyuyoruz. 27 'side bitince 3 'er tanesini alıp nişasta serperek merdane ile açıyoruz. Çok büyük açılmıyor yaklaşık 30 cm çapında bir yuvarlak oluyor. Açma işlemi bitince arasını sıvı yap ile yağlayıp kare olacak şekilde kapatıyoruz ve 4 eşit kareye bölüyoruz. Her bir karenin içini koyup kapatıyoruz. Bu şekilde 36 adet börek oluyor. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp üzerine çok az sıvı yağ sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz. Yapılışını sizler için aşama aşama fotoğrafladım. Mutlaka deneyin derim gerçekten yerken hepsi tek tek açılmış 40 kat börekler gibi oluyor:)
Herkese iyi haftalar...

Böyle katli börekleri cok severim. Harika yapmissin, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilOrtakcım hani tarifi bu böreğin :)))Bekliyorum hadi:)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Canım, börek çok güzel görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Çok nefis bir börek bu canım..Sanırım nişasta ile açtınız..Ellerinize sağlık çok nefis ve çıtır çıtır görünüyorlar..))Güzel bir hafta diliyorum canım..
YanıtlaSilYan taraf harika olmuşşşş..))))
Sevgilerle..
Selcencim tarifi yok mu canım, gerçi olsa da ben senin gibi böyle güzel açamam ya...Bak bunları hep not ediyorum gelince istiycem ona göre:-)))
YanıtlaSilSevgiler
Canim cokta nefis görünüyor,annecigininde seninde ellerine saglik canim.Afiyetler olsun.Sevgiler:)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık nefis gözüküyor,..bende hamur açamayan biri olarak denemek isterim,...iyigeceler....
YanıtlaSilCanım ellerıne saglık.Dun kulagımız telde kaldı.Gelmedın .Beklıyoruz.Optum canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık. Özellikle resimlerle açıklamn çok güzel olmuş. Nişastalı hiç yapmamıştım. ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilsevgiler
böreğin çok güzel görünüyor...kat kat oluşu ve içindeki sirkede kıtır olmasını sağlamıştır... ellerine sağlık...en kısa zamanda deniycem....
YanıtlaSilTarifide çok basitmiş canım..Ben bile gözüm kapalı yaparım bu böreği dermişim..))İlk misafirde bu böreği deneyip hemen dondurucuya atarım ben..Senin ve anneciğin ellerine sağlık bitanem..
YanıtlaSilKocaman öpüyorum o tatlı yanaklarından..))
Sevgilerle
Güzel olduğu görüntüsünden belli zaten
YanıtlaSilellerine sağlık hamarat arkadaşım
mutluhaftasonları
Oldukça güzel görünüyor hemde zor değil ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Öptüm..
Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor,sevgiler selamlar...
YanıtlaSilCanim ellerine saglik, ne güzelde her ayrintisi ile cekip göstermissin, tadida muhakkak cok nefistir, emeklerine saglik, sevgiler....
YanıtlaSilselam arkadaşım ziyaretine geldim sevgilerimi bırakıyorum
YanıtlaSilkesin çıtır çıtır bir lezzet bu harika!
YanıtlaSilcanım börek hakkıda yorum yazdım ama yolluyacağım anda internet koptu,alıp almadığını bilmiyorum,tekrar yazayım.
YanıtlaSilMUHTEŞEM OLMUŞ GERÇEKTEN BAYILDIM,HARİKADA ANLATMIŞSIN,HAMUR AÇAMAYAN BİRİ OLARAK BEN BİLE BUNU YAPABİLİRİM,ELİNE SAĞLIK CANIM.
Tarifi kaydettim ortakcım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSEvgiler,
Evren
soğuk ve karlı bir ankara sabahından sıcacık günaydınlar ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilSelcencim anneciğinin ve senin ellerine sağlık.Benim gibi oklava ile açmayı bilmeyenlere harika bir alternatif, tarif için teşekkürler canım.....
YanıtlaSilSevgiler
Nagehan
Eline sağlık Selcen'cim :)) İki çocukla bu kadar yapıyorsun tebrik ederim canım yaaaa :))))
YanıtlaSil