8 Ocak 2016 Cuma

OVERDOSE COFFEE LANSMANI VE KAHVE KÜLTÜRÜNE GİRİŞ


Geçtiğimiz günlerde Sevgili Emel ve Ersin Acar çiftinin davetiyle yeni açtıkları 3. nesil kahve dükkanlarına ben ve blogger arkadaşlarım konuk olduk. Ersin Bey hem Overdose Coffee 'nin oluşum hikayesini hem de kahveyle ilgili bilmediğimiz birçok konu anlattı. 

 Ersin Bey kahvenin ilk olarak nasıl bulunduğundan , nasıl yetiştirilir, toplanır, kavrulur , saklama koşulları , nasıl ve hangi sıcaklıkta demlenmeli ve daha bir çok konuda detaylı bilgilendir. 
İçerken kahve deyip geçmemek gerekiyormuş. 

 İç mekan gayet sıcak bir şekilde tasarlanmış. Soğuk kış günlerinde kitabınız ve kahvenizle keyif yapabileceğiniz bir mekan olarak tasarlanmış. 

Cold drip kahve ve laboratuvarı anımsatan yapım aşamaları 


Filtre kahveyi zaman , su ve kahve ağırlığına varana kadar ölçerek büyük titizlikle hazırladılar...

Bilmeyenler için...
Kahvede üçüncü dalga, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinin bir ticari madde olarak değil de tıpkı şarap gibi sanatsal bir gıda tüketim maddesi olarak özenle değerlendirilmesi anlamına geliyor. Kahvenin daha bitki olarak yetiştirilmesinden, kahve çekirdeği haline getirilmesi, işlenmesi, kavrulması, öğütülmesi ve demlenmesine kadar geçen tüm süreçlerinde kahvenin üst düzey bir özene layık görülmesi üçüncü nesil kahveciliğin özünü oluşturur.


Syphon kahve yapımı gerçekten çok ilginç . Suyun kahveyle bütünleşmesini büyük ilgiyle izledik...


Mesela kahve kaynatıldığı zaman özelliğini kaybediyormuş. Türk kahvesinin yeri bambaşka ama değil mi :) Bu arada sevgili Emel kahvenin yanına çok lezzetli kek ve kurabiyeler yapıyor. Denemenizi tavsiye ederim...

Sizlerde Alsancak’ta Kordon Ordu Evinin karşısındaki İzmir'de nadir 3. nesil kahve yapan Overdose Coffee ile tanışın. Sevgili Ersin'den kahve hakkında bilmediklerinizi öğrenebilir, seçtiğiniz kahveyi kitabınızı okurken içebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder