1 kg. ıspanak
1 çay kaşığı tuz
1 Su bardağı su
Üzeri İçin;
1 su bardayı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 Su bardağı su
Üzeri İçin;
1 su bardayı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı )
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı )
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
- Ispanağı incecik doğrayın.
- Ispanağı tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su ve tuzu ilave ederek ocağın hızlı ayarında kaynamaya bırakın.
- Ispanaklar renk değiştirip kaynarken 1 çay bardağı bulguru ilave edin ve ocağınızı kısın.
- Bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
- Yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ve tuzu bir kâsede karıştırın.
- Pişen Ispanağıda servis tabağına alıp üzerine yoğurdu dökün ve hızlıca karıştırın.
- Tereyağını tavada kızdırın üzerine pul biberide ilave edip karıştırın. (Ben çocuklar için pul biber eklemedim)
- Kızaran tereyağını bekletmeden ıspanak boraninin üzerine gezdirerek dökün , nane ile süsleyin ve sıcak sıcak servis yapın.
Ağzınızın tadı hep yerinde olsun...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
İnstagram : selcensenocak
İnstagram : selcensenocak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder