Malzemeler ;
- 1 kg kadayıf
- 125 gr tereyağ
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 litre su
- 750 gr. toz şeker
- 1/2 limon suyu
- 1 kase ceviz içi
- Şeker ve su tencereye alınır kaynatılır.
- 1/2 damla limon suyu ilave edilir yaklaşık 10 - 15 dakika kaynatılır.
- Kaynayınca ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Kadayıf geniş bir tepsiye alınır.
- Tereyağ ve sıvıyağ tavada eritilir (kızarmayacak) kadayıfın üzerine dökülür.
- Yağ ve kadayıf iyice harmanlanarak her yerinin yağlanması sağlanır.
- Kadayıfları parçalamadan uzun şekilde elimize alıp, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi koyulup kenarları kapatılarak sarma sarar gibi sarılır.
- Bütün kadayıflar bu şekilde sarılıp tepsiye dizilir.
- 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğumuş olan Şerbet ve kadayıf ılıkken dökülür, soğumaya bırakılır.
Sevgilerimle...
Selcen ŞENOCAK
Merhabalar, çok güzel çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Merhaba blogunuzu blog canların grubunda gördün takibe aldım banada bekliyorum mutlaka :)
YanıtlaSilhttp://misevimm.blogspot.com.tr/