- 4 su bardağı su
- 1 adet Tatlı ekmeği
- 4 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
- Ekmeği çeşmenin altında her yerini ıslatıyoruz.
- Yaklaşık 60 cm çapında bir tepsiye alıyoruz çünkü pişince yaklaşık 10-15 cm genişliyor.
- Üzerine 4 su bardağı kaynamış suyu ilave edip yumuşamaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta su, şeker ve limonu tencereye alıp şerbetimizi kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbeti tepside suyunu çekmiş yumuşamış ekmeğimizin üzerine döküp tepsiyi ocak üstünde kısık ateşde pişirmeye başlıyoruz .
- Pişirirken de tepsinin kenarlarında ki şerbeti kaşıkla üzerine atarak her yerin eşit derecede pişmesini ve tatlanmasını sağlıyoruz yaklaşık 15-20 dakika bu şekilde pişiriyoruz.
- Hemen hemen tüm şerbeti çekince ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca kare kare keserek, Kaymak veya dondurma ile servis yapıyoruz
Afiyet Olsun,
Sevgilerimle...
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder