Merhabalar,
Ben yapım aşamalarının resmini çekemedim bir dahaki sefer mutlaka çekip buraya ekleyeceğim ama Sevgili Melek çok ayrıntılı ve resimli anlatmış isterseniz tarif burada...
Malzemeler:
100 gr yumuşak tereyağı yada margarin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç mazlemesi için:
3 orta boy haşlanmış patates
300 gr kadar beyaz peynir
Tuz, karabiber biraz sıvıyağ
3 orta boy haşlanmış patates
300 gr kadar beyaz peynir
Tuz, karabiber biraz sıvıyağ
Yapılışı:
- Patatesleri ve peyniri rendeleyin tuz karabiber ve biraz sıvıyağ ilave ederek karıştırın.
- Hamur için bütün malzemeleri karıştırarak ve poğaça kıvamında bir hamur yoğurun.
- 1 saat kadar hamuru dinlendirin ve ikiye bölün
- Bir parçasını büyük bir yuvarlak açın.
- Açtığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın ve içine önce orta kısmına kase yuvarlağı kadar iç harcını yerleştirin.
- Kalan içi yuvarlak açtığımız hamurun kenarından 1 parmak kalacak şekilde çevresine serin.
- Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.
- Hamurun ortasındaki içli bölümün üzerine bir kase yerleştirin kenarlarını çatalla bastırıp şekil verin.
- Kenar içli kısımlarınıda 2 parmak kalınlığında bıçakla kesin.
- Her yerine yumurta sarısı sürün.
- Kesilen parçaları koparmadan iç kısmı üste gelecek şekilde ters çevirin.
- Orta kısmına çörekotu ve susam serpin.
- 180 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Herkese mutlu, sağlıklı hafta sonları dilerim.
Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder