16 Temmuz 2010 Cuma

GÜN ŞEKERLERİNE HAZIRLADIĞIM İKRAMLAR

Bu masayı Sevgili gün arkadaşlarım için hazırladım. Her ay dışarda toplandığımız günümüzü bu ay bizim evde yaptık. Çok güzel keyifli bir akşam geçirdik. Her zaman beklerim canlarım...
İkramlar:
Kısır
Girit Kabağı
Yoğurtlu Havuç ve Kabak
Yoğurtlu Semizotu
Kolay Su Böreği
Çikolata SosluTavuk Göğsü Tatlısı ( resim unutulmuş:)
KISIR
Kısır tarifi vermiyorum artık:) sadece tek özelliği az su ve bol domates ile bulguru ıslatıyorum farklı oluyor. Arkadaşlarımdan da çok beğeni topladı :)
GİRİT KABAĞI
Girit Kabağında ölçü yok :( göz kararı soğan, biber ve sarımsağı zeytinyağda kavurup üzerine domates sosu ve tuzunu ilave edip pişiriyoruz. Kabakları başka bir tencerede tüm olarak az zeytin yağında biraz kızartır gibi yaptıktan sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp birazcık su ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz . Sıcak soğuk nasıl isterseniz servis yapabilirsiniz. Ben borcama alıp soğuk olarak ikram ettim üzerini maydonoz ile süsledim.

KEREVİZ VE BİBER TURŞUSU
Turşular annemden ....

YOĞURTLU HAVUÇ VE KABAK
İstediğimiz miktarda havuç ve kabağı rendeleyip zeytinyağ ilave edip kavuruyoruz. Soğuduktan sonra isteğe bağlı sarımsaklı veya sade yoğurt, kimyon, tuz ile karıştırıp servis yapıyoruz.

YOĞURLU SEMİZOTU
Semizotunu ve salatalıkları doğrayıp yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerini nane ve zeytinyağı ile süslüyoruz.
KOLAY SU BÖREĞİ
Börek Malzemeleri:
5 adet yufka
3 yumurta
2 bardak süt
3 kaşık yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
İçi için :
Peynir ve maydonoz ben 1 adet de kabak rendeliyorum yumuşak oluyor.

Bu börek yeni her zaman yaptığım tepsi aynı şekilde hazırlanıyor ama yapılış farklı. Yumurta, yoğurt ve sütü karıştırıyoruz. ve bu karışımı aralarına sürerek 2,5 yufkayı tepsiye yerleştiriyoruz arasına içini koyup kalan 2,5 yufkayıda aynı şekilde yerleştirip üzerine kalan sosu döküyoruz üzerine 1 kahve fincanı sını yağı sürüp en az 1-2 saat ( ben 1 gün buzdolabında beklettim bekledikçe yufka sosu çekiyor daha güzel oluyor)bekletiyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Soğuyunca dilimleyerek servise hazır:)

9 yorum:

  1. Canım hepsi birbirinden nefis görünüyorlar..İnşallah oraya geldiğimde ilk işim o masada oturmak olacak..))Ellerine-kollarına sağlık canım benim..Kocaman öpüyorum yanaklarından..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Selcen'cim herzamanki gibi mükellef bir sofra idi. Düzenin, göz zevkine hitabın, lezzetin, sunumun ve güleryüzlü ev sahipliğin daha ne olsun birde sıcak bir Temmuz akşamı püfür püfür esen güzel evinde zevke keder vermeden yaşadık. Daha nice güzel günlere inş. öpüyorum ve tşkler. TÜLİN :))

    YanıtlaSil
  3. SEVGİLİ ARKADAŞIM SELCEN;SAYENDE SAMİMİ, SICAK VE ÇOOK KEYİFLİ BİR AKŞAM GEÇİRDİK. İKRAMLARIN VE SUNUMUN TEK KELİMEYLE MÜKEMMELDİ. HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ GÜLER YÜZÜNLE TATLI DİLİNLE HARİKA BİR EV SAHİBİSİN. ELLERİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK(TAM BİR YEMEKTEYİZ YORUMU GİBİ OLDU AMA GERÇEKTEN TÜM SAMİMİ DUYGULARIMLA YAZDIM) ÖPÜYORUZ YASEMİN - SEMRA

    YanıtlaSil
  4. Gülcüğüm teşekkür ederim sen gel yeterki ben hemen hazırlarım...

    YanıtlaSil
  5. Tülincim ben teşekkür ederim geldiğiniz için. Sizlerle çok güzel bir akşamdı. Dileğine katılıyorum nice güzel günlere inş. her zaman beklerim:)

    YanıtlaSil
  6. Yasemincim, Semracım güzel yorumunuz için teşekkür ederim :) afiyetler olsun her zaman beklerim çok güzel bir akşamdı bende sizi öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. hersey ıstah acıcı gorunuyor,afıyetler olsun.

    YanıtlaSil
  8. Selcen Hanımcığım,bugünden itibaren takibimdesiniz,siz de izleyicim olursanız memnun olurum..Ellerinize sağlık,benim sofralarım gibi olmuş,nefis görünüyor.Sevgilerimle,Serap

    YanıtlaSil
  9. Selcen'cim ellerine sağlık, her biri birbirinden lezzetli çokta şık bir sofra hazırlamışsın.Minik kızını öpüyorum..
    sevgiler

    YanıtlaSil