18 Ekim 2019 Cuma
ISIRGAN OTLU TAVA
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi hatta bu aralar diyetime de uygun bir tarif veriyorum sizlere...
Diyette olanlar içerisine mısır unu değilde yulaf kepeği koydumu mis gibi olur.
Hepinize güzel bir gün dilerim.
Isırgan Otlu Tava;
📍 1 demet ısırgan otu
📍 1 adet kuru soğan
📍 1,5 su bardağı sıcak su
📍 1 su bardağı mısır unu
📍 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
📍 Tuz
Yapılışı;
✔Isırganotu ince ince doğranır.
✔Mısır unu hariç tüm malzemeler karıştırılır.
✔Mısır unu az az ilave edilerek yoğrulur.
✔Yağlanmış ve susam serpilmiş tavaya serilir ve üzerine bastırarak tavada inceltilir.
✔Tavada ters düz edilerek iki tarafı kızartılır ve sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
Selcen ŞENOCAK
Instagram'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder