15 Kasım 2018 Perşembe

ISPANAK KAPLAMA



Not : Bu ölçü malzeme ile yaklaşık 50-55 cm çapında yuvarlak bir tepsiye göre yaptım ve ocak üzerinde çevirerek pişirdim. Alt tarafı piştikten sonra üzerine tepsi kapatarak çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişirdim.
Hamuru İçin;


  • 5-6 bardak un ( elinizden kolayca ayrılan yumuşak bir hamur olacak)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

  • İç malzemesi;
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 su bardağı peynir yada lor
    • 750 gr ince doğranmış ıspanak
    • 3 Su bardağı su
    Aralarına ve Tabanına sürmek için ;
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    Yapılışı;
    • Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
    • Hamur 4 eşit parçaya ayrılır.
    • İlk parça tepsi kadar açılarak yağlanan tepsiye serilir.
    • Üzerine ikinciside açılıp serilir ve yağlanır.
    • İç malzemesi olan ıspanak soğan doğranır ve yağ, tuz, peynir, karabiber ile karıştırılır. Tepsiye her yerine gelecek şekilde yerleştirilir.
    • Geriye kalan 2 parça hamurda açılarak arası yağlanarak aynı şekilde serilir ve ıspanak kaplanmış olur. En üst yufkayı çevirirken kolay olması için yağlamıyoruz.
    • Tepsiyi ocak üstüne alarak çevire çevire pişiriyoruz. Arada bıçak ile kaldırarak pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.
    • Piştikten sonra üzerine aynı boyutlarda bir tepsi kapatıp çeviriyoruz ve tepsiyi tekrar yağlayıp pişmeyen tarafı tepsiye yerleştiriyoruz. Aynı şekilde çevire çevire pişiriyoruz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder