Not : Bu ölçü malzeme ile yaklaşık 50-55 cm çapında yuvarlak bir tepsiye göre yaptım ve ocak üzerinde çevirerek pişirdim. Alt tarafı piştikten sonra üzerine tepsi kapatarak çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişirdim.
Hamuru İçin;
İç malzemesi;
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı peynir yada lor
- 750 gr ince doğranmış ıspanak
- 3 Su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 4 eşit parçaya ayrılır.
- İlk parça tepsi kadar açılarak yağlanan tepsiye serilir.
- Üzerine ikinciside açılıp serilir ve yağlanır.
- İç malzemesi olan ıspanak soğan doğranır ve yağ, tuz, peynir, karabiber ile karıştırılır. Tepsiye her yerine gelecek şekilde yerleştirilir.
- Geriye kalan 2 parça hamurda açılarak arası yağlanarak aynı şekilde serilir ve ıspanak kaplanmış olur. En üst yufkayı çevirirken kolay olması için yağlamıyoruz.
- Tepsiyi ocak üstüne alarak çevire çevire pişiriyoruz. Arada bıçak ile kaldırarak pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.
- Piştikten sonra üzerine aynı boyutlarda bir tepsi kapatıp çeviriyoruz ve tepsiyi tekrar yağlayıp pişmeyen tarafı tepsiye yerleştiriyoruz. Aynı şekilde çevire çevire pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder