8 Mayıs 2019 Çarşamba

İZMİR BOMBASI


Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  •  2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
İçi için ;
  • Sürülebilir çikolata
Hazırlanışı
  1. Hamuru hazırlamadan 1 -2 saat önce yada mümkünse 1 gece önce 1 er tatlı kaşığı çikolatayı yağlı kağıt üzerine yan yana sıralayabiliriz buzlukta dondurulur.
  2. Un, kabartma tozu derin bir kaseye alıp karıştırın.
  3. Sıvıyağ, yumurta, sirke ve yoğurdu iyice çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4.  Hamurun toparlanması için üzerini streç filmle kaplayıp 10 – 15 dakika dinlendirin.
  5. Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde nişasta ile çay tabağından biraz büyük şekilde ince açın.
  6. Ortalarına buzlukta dondurduğumuz çikolataları koyarak uçlarını birleştirip fazla sıkmadan yuvarlayın.
  7.  Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde ve aralıklı olarak yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
  9. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
PÜF NOKTASI
Süresinden fazla pişirirseniz içindeki çikolata sertleşir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder