Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
İçi için ;
- Sürülebilir çikolata
Hazırlanışı
- Hamuru hazırlamadan 1 -2 saat önce yada mümkünse 1 gece önce 1 er tatlı kaşığı çikolatayı yağlı kağıt üzerine yan yana sıralayabiliriz buzlukta dondurulur.
- Un, kabartma tozu derin bir kaseye alıp karıştırın.
- Sıvıyağ, yumurta, sirke ve yoğurdu iyice çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurun toparlanması için üzerini streç filmle kaplayıp 10 – 15 dakika dinlendirin.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde nişasta ile çay tabağından biraz büyük şekilde ince açın.
- Ortalarına buzlukta dondurduğumuz çikolataları koyarak uçlarını birleştirip fazla sıkmadan yuvarlayın.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde ve aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
PÜF NOKTASI
Süresinden fazla pişirirseniz içindeki çikolata sertleşir.
Süresinden fazla pişirirseniz içindeki çikolata sertleşir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder