11 Kasım 2018 Pazar

EKŞİ MAYALI EKMEK

Günaydın,
Keyifli Sabahlar 💞 💞
Bu sabah ekmeğimiz benden, hem de misss gibi bir çiçek ekmek yaptım.
@mutfaginyildizi Pakmaya nın eksi maya si ile çok pratik ve cok lezzetli oldu.
Sizlerde Mutfagın Yıldızı Pakmaya nın çeşit çeşit mayaları ile mis kokulu ekmekler yapıp ev halkının yüzünü güldürün. Hatta bu nefis sıcacık ekmek için tereyağını unutmayın ...

Malzemeler:
500 gr. Un
1 Paket Dr. Oetker Ekşi Maya
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Unu derin bir kaba eleyin.
  • Üzerine ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. 
  • Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. 
  • Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat mayalanmaya bırakın. 
  • Mayalanan hamura dilediğiniz şekli verip (ben sekiz parçaya bölerek çiçek şekli verdim)yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. 
  • Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.
  • Fırının en alt katına ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun (ekmeğin yumuşak pişmesini sağlayacak)
  • Ekmek Tepsisini fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede 40 dakika pişirin.,
  • Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın.
Mutlu hafta sonları dilerim.💚

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder