Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru börülce,
- 1 su bardağı konserve mısır,
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber,
- Yarım demet kıyılmış maydanoz,
- Tuz
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Börülcelerin üzerine sıcak su ilave ederek orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Yumuşayan börülceleri süzün ve soğumaya bırakın.
- Derin bir karıştırma kabının içine kıyılmış dereotu, maydanozu, küçük küçük doğradığınız közlenmiş biberi ve mısırı alın.
- Üzerine soğumuş olan börülceleri ilave edin.
- Son olarak tuz, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip karıştırarak servis yapın.
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder