14 Ocak 2016 Perşembe

MÖVENPİCK OTEL KARADENİZ LEZZETLERİ FESTİVALİ


Mövenpick Hotel İzmir 11-23 Ocak tarihleri arasında Karadeniz Lezzet Festivali ile misafirlerini ağırlayacak. Trabzonlu şeflerle birlikte Mövenpick Hotel İzmir’in baş aşçısı Murat Yıldız ve ekibi, Karadeniz Mutfağından muhlama, hamasi çitlama, hamsili pilav, karalahana çorbası, hamsili kaygana, mısır ekmeği ve karalahana sarması gibi birbirinden muhteşem lezzetler hazırlayacaklar.
Mövenpick Hotel Halka İlişkiler Müdürü Merih Hasaltun Yumlu’nun nazik davetiyle bu çok özel lezzetleri Travel and Gourmets ekibi ve İzmirli yemek bloggerı arkadaşlarımızla birlikte tatdık hepsi birbirinden nefisti. 
Sizde Trabzon'lu şefler tarafından malzemeleri de Karadeniz'den getirilerek hazırlanan bu çok özel lezzetlertatmak isterseniz 23 Ocak tarihine kadar Movenpick otele mutlaka uğrayın derim uğramadan da 0-232-488 14 24 telefon numarasını arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Keyifli gece , çok lezzetli bulduğum Karalahana Çorbası ve yanında keçi peyniri ile başladı.

Fasulye Turşu Kavurması çok lezzetliydi, hafif ekşi ve iri kıyılmış soğan ile çok güzel tatlanmıştı
Hamsili Kaygana ' yı ilk kez yedim. Yoğun bir hamsi tadı ama hamsi parçası bile görünmüyor. çok güzel hazırlanmış bir karışım ile tavada pişirilmiş balıklı omlet :) Oda hepsi gibi harikaydı...
Hamsili Pilav :) çok sık yaptığım ve çok sevdiğim ikili :) tek kişilik porsiyon olmasına bayıldım dilim dilim servis yapmak yerine çok keyifli bir sunum.
Etli Karalahana Sarması, benim için asma yaprağı olsun lahana olsun karalahana olsun etli olsun yeter :) İç Anadolu çocuğuyum ben sarmalar hep etli olur bizde o nedenle tam benim damak tadıma uygun nefisss bir Karalahana Sarmasıydı.
Hamsi Çitlama çok hafif güzel bir lezzet. Soğanlar dizilmiş üzerine hamsiler ile çitlatılmış :) hamsinin her hali gibi Çitlama da çok güzeldi...
Kuymak diğer bir adı ile Muhlama ilk defa yedim. Yörenin Özel peyniri , tereyağı  ile nefisti. Tam ekmeği bandıra bandıra yemelik :)
Akçaabat Köftesi de çok lezzetli bir köfte...
Gecemiz Nefis  Laz Böreği yanında Movenpick Otelin Vanilyalı Dondurması ve fındık eşliğinde
 son buldu.
Bu güzel davet için Sevgili Merih Hasaltun Yumlu hanıma çok teşekkür ederim.
Mövenpick Otel'in festival ve diğer etkinliklerinden haberdar olmak isterseniz facebook ve instagram sayfalarını takip edebilirsiniz.

Önümüzdeki aylarda planlanmış olan ;

11-23 Ocak Karadeniz Lezzet Festivali

15-27 Şubat Hatay Lezzet Festivali

14-26 Mart Mardin Lezzet Festivali

4-16 Nisan Diyarbakır Lezzet Festivalleride aklınızda olsun...

Aslında birde  Konya Lezzet Festivalı olsaydı ne iyi olurdu. Bunu iletmeliyim Merih hanima ;) 
Takipte kalın , Sevgiyle kalın...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
İnstagram : selcensenocak

3 yorum:

  1. Lezzetler yerinde, ortam şahane ve seninle olmak güzeldi canım..
    Sevgiler, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bir Karadenizli olarak çok imrendim... Sevgi ile kalın...
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Anlattığına göre herşey nefismiş! Karadeniz lezzetleri çok benim damak zevkime göre değilmiş gibi geliyıor ama tatmadanda bilinmez değilmi canım!!!Konya lezzetleri tam bana göre duyurulur:))

    YanıtlaSil