Malzemeler;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Ispanak Borani için ,
Malzemeler;
Üzeri İçin;
Yapılışı ;
İyi Haftalar...
Malzemeler;
- 1 kg. ıspanak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 Su bardağı su
Üzeri İçin;
- 1 su bardayı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı )
- 1 tatlı kaşığı nane (istege bağlı)
Yapılışı ;
- İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini kapatıp 3-4 dakika bekletin.
- Yumurta , sıvı yağ , un ve tuzu yoğurma kabına alarak yumuşayan bulgurlarıda ekleyin.
- Yoğurma aşamasında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
- Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak birbirine yapışmaması için un serpilmiş tepsiye sıralayın.
- Şekillendirme aşamasında da elinizi su ile ıslattığınızda çok daha rahat şekil verdiğinizi göreceksiniz.
- Kaynamakta olan suya tuz koyarak köfteleri içine bırakın. Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir.
- Pişen Köfteleri süzgeç ile geniş bir kaba alın.
- Tereyağ ve salçayı geniş bir tavada kızartın üzerine köfteleri ekleyin ve yavaş yavaş karıştırarak kızarmasını sağlayın ve ozağın altını kapatın.
- Ispanağı incecik doğrayın.
- Ispanağı tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su ve tuzu ilave ederek ocağın hızlı ayarında kaynamaya bırakın.
- Ispanaklar renk değiştirip kaynarken 1 çay bardağı bulguru ilave edin ve ocağınızı kısın.
- Bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
- Yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ve tuzu bir kâsede karıştırın.
- Pişen Ispanağıda servis tabağına alıp üzerine yoğurdu dökün ve hızlıca karıştırın.
- Üzerine kızarttığımız bulgur köftelerini yerleştirin. İsteğe bağlı nane ve pulbiber ile süsleyin. (Ben çocuklar için eklemedim)
- Ve sıcak sıcak servis yapın.
İyi Haftalar...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
Eskiden beri salçalı soslusunu yapardık ama son günlerde ıspanak yada semizotu üzerine yapılmışlarını görüyorum.Bir de böyle deneyelim :) Eline sağlık.
YanıtlaSilOrtakım harika olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSil