3 adet havuç
2 adet patates
2 adet soğan
1 su bardağı su zeytinyağı
1,5 su bardağı su
1 limon suyu
2 adet kesme şeker1 tatlı kaşığı tuz,
Yapılışı;
- Öncelikle bütün sebzeler temizlenerek limonlu sirkeli suda 15 dak. bekletilir.
- Soğan iri olarak tencerenin tabanına doğranır.
- Üzerine sıra ile patatesler, kerevizlerin küçük olanları ve havuçlar doğranır.
- Orta boy olan kerevizler yuvarlak şekilde dilimlenir ve orta kısımları havuçların kkalınlığına göre çıkarılır ve dilimlenen havuçlar yerleştirilir.
- Kerevizin yeşil yapraklarının taze olan kısımlarıda üzerine dogranır ve en son üzerine tuz şeker, zeytinyağı , su ve limon suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
Afiyet Olsun
Mutlu,Sağlıklı Haftasonları...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
İnstagram : selcensenocak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder