7 Kasım 2015 Cumartesi

GALETA UNLU KARNIBAHAR KÖFTELERİ

Merhabalar;

Karnabahar kış sebzeleri arasında en sevdiğimdir. Kızartması, Fırında beşamel soslusu, Kıymalı havuçlu yemeği derken çeşit çeşit yapmayı seviyorum. Bizim evde de çocuklar dahil çok seviliyor. Galeta unlusunu bir arkadaşımda görüp tarifi denemek üzere bekleyen notlarımın arasına yazmışım. Sonuç çok güzel biz çok beğendik, denemenizi tavsiye ederim. Kızarmış halide içli köfteyi aklıma getirdi. :)  

Malzemeler:
Karnabahar, (Yaklaşık 1 kg)
1 yumurta,
1 çay bardağı pirinç,( Pirinci haşlamak için 2,5-3 çay bardağı su)
4-5 dal dereotu,
4-5 dal maydanoz,
5 yemek kaşığı un,
5 yemek kaşığı galeta unu,
1 soğan,
Kimyon, karabiber, kırmızı pul biber,
Tuz
Dışı için: 1 kase galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı:
  • Çiçek, çiçek  ayrılmış karnabaharları iyice yumuşayana kadar haşlayalım. 
  • Pirinci yıkayıp bir tencereye alalım. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. Suyu bitip hala sert ise biraz daha su ilave edip pişirelim.
  • Haşlanan karnabaharları  Suyunu süzüp çatal yardımı ile ezelim yine tel süzgeçe alıp tekrar suyunu süzdürelim.
  • Soğanı da robottan geçirip suyunu sıkalım.
  • Dereotu ve maydanozu ince ince kıyalım.
  • Bir kaba suyu süzülen karnabaharları, soğanı , suyunu çekmiş iyize pişmiş pirinci alalım.
  • Üzerine yumurtayı kıralım. 
  • Baharatları, galeta ununu, unu ekleyip iyice yoğuralım. 
  • Çok yumuşak poğaça hamuru kıvamında olacak. (Hafif ele bulaşabilir kıva alana kadar biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz)
  • Karışımdan bir parça alıp, elimizle istediğimiz gibi ya köfte şeklinde yada ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  • Galeta ununu bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
  • Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun
Mutlu pazarlar...
Selcen ŞENOCAK

1 yorum:

  1. Ben de çok severim karnıbaharı ve her türlüsünü yaparım ellerine sağlık harika görünüyorlar

    YanıtlaSil