- 200 gr. kaymak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- Ceviz
- Badem
Yapılışı ;
- Su ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatın.
- Geniş bir tencereye kaymağı ve tereyağı alıp eritin.
- Unun tamamını ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi dönene kadar kavurun.
- Unun rengi koyulaşınca şekerli suyu ekleyin ve hızlıca karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın.
- Helva kıvamına gelince, ocağı kapatın ve 5- 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dilerseniz kaşıkla lokmalar alıp servis tabağına yerleştirin. Dilerseniz benim gibi servis tabagına alıp istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun,
Mutlu haftasonları ...
Selcen ŞENOCAK
Sunum hoş olmuş, elinize sağlık...
YanıtlaSilBen de beklerim sayfama.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...