24 Haziran 2015 Çarşamba

SÜTLÜ REVANİ - KABAK SALATASI

SÜTLÜ REVANİ 
 Malzemeler;
4 yumurta
1 şu bardağı  şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
4 yemek kaşığı tepelere un
Şerbeti ;
3 şu bardağı süt
2 şu bardağı şeker
Üzerine;
1 paket kremşanti
Yapılışı;

  • Şerbeti için süt ve şeker kaynatılır soğumaya bırakılır. 
  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılmış. 
  • Diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır.
  • Dikdörtgen borca yağlar ve kek dökülür.
  • 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. 
  • Pişen kek biraz soğuyunca üzerine soğuyan şekerli süt dökülür.  
  • Kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kek sürülür. 
  • Üzeri süslenerek servis yapılır. 

KABAK SALATASI

Malzemeler ;
4-5 adet kabak
Yarım demet dereotu
2 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1 limon suyu
Zeytinyağı,  tuz
Yapılışı;

  • Kabakları iri iri doğranır.
  • Üzerine sarımsak rendelenmiş.  
  • Biraz zeytinyağı, tuz ve şeker ilave edilir,  1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlanır. 
  • Haşlama kabaklar servis tabağına alınır. 
  • Dereotu, Limon suyu ve zeytinyağı ilave edilir. 
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Sütlü revaninin yanına hafif kabak salatası iyi olmuş Selcen'ciğim en azından alacağımız kalorileri dengeler :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil