SÜTLÜ REVANİ
Malzemeler;4 yumurta
1 şu bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
4 yemek kaşığı tepelere un
Şerbeti ;
3 şu bardağı süt
2 şu bardağı şeker
Üzerine;
1 paket kremşanti
Yapılışı;
- Şerbeti için süt ve şeker kaynatılır soğumaya bırakılır.
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılmış.
- Diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır.
- Dikdörtgen borca yağlar ve kek dökülür.
- 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
- Pişen kek biraz soğuyunca üzerine soğuyan şekerli süt dökülür.
- Kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kek sürülür.
- Üzeri süslenerek servis yapılır.
KABAK SALATASI
Malzemeler ;
4-5 adet kabak
Yarım demet dereotu
2 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1 limon suyu
Zeytinyağı, tuz
Yapılışı;
- Kabakları iri iri doğranır.
- Üzerine sarımsak rendelenmiş.
- Biraz zeytinyağı, tuz ve şeker ilave edilir, 1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlama kabaklar servis tabağına alınır.
- Dereotu, Limon suyu ve zeytinyağı ilave edilir.

Sütlü revaninin yanına hafif kabak salatası iyi olmuş Selcen'ciğim en azından alacağımız kalorileri dengeler :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSil