21 Aralık 2011 Çarşamba

HAMSİLİ PİLAV

                           
Uzun zamandır aklımda olan Hamsili Pilavı sonunda bu akşam yaptım. Tarif Sevgili arkadaşım Lezzet kahvesi blogunun sahibi İsmet' e ait. Çok teşekkür ediyorum arkadaşıma.
Tarifi sayfamda olması için kopyalıyorum. İsmet'in güzel tarifine de buradan ulaşabilirsiniz. Hamsi zamanı geçmeden yapın derim güzel bir salata ile nefis bir akşam yemeği oldu.

Malzemeler ;
  • 2 kg. temizlenmiş, kılçığı ayrılmış hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su (siz kendi pirincinize göre su ölçüsünü belirleyebilirsiniz)
  • 2 ortaboy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • 2 çay kaşığı şeker

Yapılışı ;
  • Soğanı rondoda çekin ve zeytinyağında pembeleştirin. Pirinçleri  de ekleyip kavurun,tuz ve şekerini ekleyip  pilavınızı pişirin.
  • Pilavınız piştikten sonra karabiber ekleyip soğumasını bekleyin. (Karabiber miktarını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ve karabiberi sevdiğim için 1 buçuk tatlı kaşığı koydum) Soğuyan pilavınıza ince kıyılmış maydanozunuzu ekleyip karıştırın.
  • Yuvarlak fırın kabınızı güzelce yağlayın ve ortasından hamsileri yerleştirmeye başlayın. Hamsilerin aralarında hiç boşluk kalmayacak ve her iki birleşim yerinin arasına bir tane daha hamsi konacak. Kenara gelidiğinizde, kenarlara dik olarak hamsilerinizi yerleştirin ve yine her iki hamsinin arasına bir hamsi daha koyun ki açılma olmasın. Soğuyan pilavınızı üzerine dökün ve dik yerleştirdiğiniz hamsileri kenarından kapatın. Bu kez altın aksine hamsileri kenardan yerleştirmeye başlayın ve ortada birleştirin. Yine her iki hamsinin arasına bir hamsi koyuyoruz ve üzerini de biraz yağladıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Servis tabağınızı fırın kabınızın üstüne yerleştirip ters çevirin ve bol limonla servis edin.



                                     

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık şekercim :))

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor canım..tadını çok merak ettim..ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. mmmm nefis görünüyor geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım pişirip getirmiş bayıldım.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım arkadaşım.
    Yapılışının her aşamasını fotoğraflaman çok iyi fikir olmuş. Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  5. Canım benim süper görünüyor ellerine sağlıkk;))

    YanıtlaSil
  6. Selcencim; valla hem çalışıp hem bebiş bakıp nasıl bu kadar teferruatlı bir yemek yapabiliyorsun ablam yaa? Ellerine sağlık, dahası tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  7. canımmmmmm nefis ellerine sağlık!!!


    sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  8. hepsi birbirinden nefiss olmuş..kabak mücverin bu haline bayıldım..sevgiler..mutlu yıllar:))

    YanıtlaSil
  9. yemeği aşama aşama fotoğraflamanız çok yerinde olmuş. ellerinize sağlık... bloguma davet etmek isterim sizi de . sevgiler... http://yasemininlezzetleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil