Uzun zamandır aklımda olan Hamsili Pilavı sonunda bu akşam yaptım. Tarif Sevgili arkadaşım Lezzet kahvesi blogunun sahibi İsmet' e ait. Çok teşekkür ediyorum arkadaşıma.
Tarifi sayfamda olması için kopyalıyorum. İsmet'in güzel tarifine de buradan ulaşabilirsiniz. Hamsi zamanı geçmeden yapın derim güzel bir salata ile nefis bir akşam yemeği oldu.
Malzemeler ;
- 2 kg. temizlenmiş, kılçığı ayrılmış hamsi
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su (siz kendi pirincinize göre su ölçüsünü belirleyebilirsiniz)
- 2 ortaboy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz, karabiber
- 2 çay kaşığı şeker
- Soğanı rondoda çekin ve zeytinyağında pembeleştirin. Pirinçleri de ekleyip kavurun,tuz ve şekerini ekleyip pilavınızı pişirin.
- Pilavınız piştikten sonra karabiber ekleyip soğumasını bekleyin. (Karabiber miktarını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ve karabiberi sevdiğim için 1 buçuk tatlı kaşığı koydum) Soğuyan pilavınıza ince kıyılmış maydanozunuzu ekleyip karıştırın.
- Yuvarlak fırın kabınızı güzelce yağlayın ve ortasından hamsileri yerleştirmeye başlayın. Hamsilerin aralarında hiç boşluk kalmayacak ve her iki birleşim yerinin arasına bir tane daha hamsi konacak. Kenara gelidiğinizde, kenarlara dik olarak hamsilerinizi yerleştirin ve yine her iki hamsinin arasına bir hamsi daha koyun ki açılma olmasın. Soğuyan pilavınızı üzerine dökün ve dik yerleştirdiğiniz hamsileri kenarından kapatın. Bu kez altın aksine hamsileri kenardan yerleştirmeye başlayın ve ortada birleştirin. Yine her iki hamsinin arasına bir hamsi koyuyoruz ve üzerini de biraz yağladıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Servis tabağınızı fırın kabınızın üstüne yerleştirip ters çevirin ve bol limonla servis edin.
Ellerine sağlık şekercim :))
YanıtlaSilnefis görünüyor canım..tadını çok merak ettim..ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilmmmm nefis görünüyor geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım pişirip getirmiş bayıldım.
YanıtlaSilellerinize sağlık
Ellerine sağlık canım arkadaşım.
YanıtlaSilYapılışının her aşamasını fotoğraflaman çok iyi fikir olmuş. Öpüyorum..
Canım benim süper görünüyor ellerine sağlıkk;))
YanıtlaSilSelcencim; valla hem çalışıp hem bebiş bakıp nasıl bu kadar teferruatlı bir yemek yapabiliyorsun ablam yaa? Ellerine sağlık, dahası tebrik ederim..
YanıtlaSilcanımmmmmm nefis ellerine sağlık!!!
YanıtlaSilsevgiler,
Evren
hepsi birbirinden nefiss olmuş..kabak mücverin bu haline bayıldım..sevgiler..mutlu yıllar:))
YanıtlaSilyemeği aşama aşama fotoğraflamanız çok yerinde olmuş. ellerinize sağlık... bloguma davet etmek isterim sizi de . sevgiler... http://yasemininlezzetleri.blogspot.com/
YanıtlaSil