27 Ekim 2011 Perşembe

BETÜŞÜN MİSAFİRLERİNE...





6 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok şık bir pasta olmuş...Masada süper görünüyor canım;))

    YanıtlaSil
  2. her şey nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba eski kayıtlarınızda annenizin yaptığı üzümlü elmalı irmik tatlısı tarifi dikkatimi çekti tarifini alabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  4. Tariflerinin hepside birbirinden nefis Selcencim ellerine emeklerine saglik
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Annemin üzümlü elmalı iirmik tatlısını sormuşsunuz çok güzel ve çok hafif bir tatlıdır. Önce bir kase ayıklanmış siyah üzüm ve 1 kase dilimlenmiş tatlı elmayı 1 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı su ile pişiriyoruz. çok pişmeden yani meyveler biraz yumuşaması yetiyor diğer tarafta 2 kaşık nişastayı yarım su bardağı suda eritip karışıma hızlı hızlı karıştırarak ilave ediyoruz. Jöle kıvamı gibi olyor. bunu büyük çukur bir kaseye boşaltıyoruz biz genellikle bu ölçüyü 2 kaseye yarım yarım boşaltıyoruz. Daha sonra bildiğimiz klasik irmik tatlısını pişirip yarım yarım üzerine ilave ediyoruz. buzdolabında yaklaşık 1 gece beklerse ters çevirdiğimizde hemen ve güzel biçimde çıkıyor isterseniz kolay çıksın derseniz meyveli karışımı kaseye koymadan sera streç serebilirsiniz daha kolay çıkar. Klasik irmik tatlısı ise 1 litre süt, 1 su bardağı şeker1 su bardağı irmik ve 1 adet vanilyayı pişirerek yapıyoruz. kolay gelsin sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. tarif için çok teşekkürederim.o kadar güzel görünüyorduki alttaki irmik tatlısını yapmak kolay ama üstü nasıl yapmış diye bakındım bakındım bulamadım.mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil