21 Nisan 2008 Pazartesi

Şeker Hamurlu İlk Kurabiyem

Şeker hamuru hazırlıklarımı çoktan tamamlamıştım ama bir türlü cesaret edip de yapamamıştım. Nihayet misafirlerim için yaptığım çiçek kurabiyelerinin üzerine şeker hamuru süsleyim dedim ve başladım hamuru hazırlamaya.

Şeker hamuru tarifini Sevgili arkadaşım Hülya'dan aldım. Bana çok kolay geldi ve istediğim gibi tam bir oyun hamuru oldu elime:) Sadece sorun renk ayarlamadaydı elimde fazla renk olmayınca istediğim bazı renkleri karıştırsam da olmadı ama bu bir ilk olarak fena olmadı bence:)
Hülya'nın orjinal tarifi ve diğer şeker hamuru tarifleri ise burada

Glikozsuz Şeker hamuru için
Gerekli Malzemeler;
1 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Toz Jelatin
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
3-4 Su Bardağı Pudra Şekeri

Yapılışı;
Suyu kaynatıp toz jelatini ekleyin. Tamamen eriyince ocaktan alıp içine toz şeker ve nişastayı eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur olacak. İstediğiniz renkleri karıştırıp şekil verin.





Hepinize iyi haftalar,
Sevgiler...

17 yorum:

  1. Canım kurabiyelerin harikaaa görünüyor, ilk denemeye göre harikaa olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. almula'cım bu kadar güzel tairfler arasında misafirlerime ne yapacağımı şaşırdım.çok şirin olmuşlar cnm ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım kurabıyeler harıka olmuş.Ellerıne sağlık.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  4. Slm Almula nerelerdesin; bloga yazı yazmada tembellik rekoru bende sanıyordum ;=) Bu arada Evren ile tanıştım ve gün içinde fırsat buldukça yazışıyoruz. Kendine ii bak.

    YanıtlaSil
  5. canimcim kurbislerin superrrr gorunuyor
    ayfan cicek acmis adeta
    ellerine saglik
    cok öpt


    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. MERHABA ARKADASIM BIR GUN BAHAR OLMAK ISTERSEN CICEKLERIN DAIMA ACIK OLSUN BIR GUN CICEK OLMAK ISTERSEN YUZUN HEP GUNESE DONUK OLSUN VE BIR GUN BIRINI SEVERKEN KALBIN HEP ONUNLA OLSUN
    ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

    YanıtlaSil
  7. Selcen'ciğim,
    kurabiyelerin nefis olmuşlar bence gittikçe daha güzel şeyler yapıyorsun renklerine özellikle bayıldım.Ellerine sağlık.Bu arada sana bir de blog ödülü verdim.Aytıntılar sayfamda.Anneler günün kutlu olsun canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Anneler gününü kutluyorum canim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ortakkkıımmm,

    Gerçi ben bu kurbişlerle ilgili yorumumu sana kişisel olarak bildirmiştim ama yine de yazayım dedim. Çok güzel görünüyorlar hele de kocaman koyunca şööyyllleee bir uzanıp da alasım geldi :):):)

    YanıtlaSil
  10. KELIMELERLE ANLATILAMAYAN FEDAKARLIK VE KARSILIKSIZ SEVGIYI, TARIF ET DESEN BANA HERHALDE SADECE "ANNE" DERDIM..ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN...

    öpüyorum

    yenitadlar....

    YanıtlaSil
  11. Selcencim çok güzel olmuşlar canım. Ellerine sağlık. DEvamını merakla beliyorum. Bu arada glikozsuz mu yaptın hamuru? Çok merak ettim bu haliyle nasıl bir hamur olduğunu acaba lezzeti nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
  12. Selcen bunlar çok şirin olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. slm ellerine saglik
    bu seker hamuru tarifini cok aradim
    yarin ilk isim denemek olacak tutarsa bana büyük iyilik yapmis olacaksin almanyada benim icin glikoz bulmak nerdeyse imkansiz
    sana sonucu yazarim
    tesekkürler

    YanıtlaSil
  14. Glikoz bulamıyordum. Bulamayıncada yapamıyordum . Ama sizin sayenizde artık glikoz olmadan yapacağım çok çok teşekkür ederim.:))))

    YanıtlaSil
  15. ŞEKER HAMURLU KURABİYENİZ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜO AMA BEN TOZ JELATİNİ BULAMADIĞIM İÇİN SADECE BAKMAKLA YETİNİYORUM SİZCE NE YAPABİLİRİM

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık...nefis görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  17. Merhaba

    bende denedim bu tarifi. Fajkat cok az cikti 250 gr var yok:) Ve cok kirilgan catliyo cok cabuk. pasta kaplamak istesen sanirim kaplanmaz. Ama ben sadece uzerine kucuk bir sus yapicam benim isimi gorur umarim bakalim dinlenmede suanda bitirince koyacagim gorursunuz:)

    Selamlar

    YanıtlaSil