20 Haziran 2019 Perşembe

ERİKLİ TART


ERİKLİ TART
Malzemeler:
📍 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
(yaklaşık 150-200 gr arası)
📍8 yemek kaşığı şeker
📍 14 yemek kaşığı un
📍 1 yumurta
📍 1 paket vanilya
📍 1 paket kabartmatozu
📍 1 fiske tuz
Üzeri için :
📍6 - 7 adet mürdüm eriği
Yapılışı :
📍Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurun.
📍Hamurun dörtte birini ayırın, derin dondurucuya kaldırın.
📍Kalanı tereyağ ile yağlanmış tepsiye kenarlarını yükselterek yayın. (Ben açılır kapanır tepsimin kare halini kullandim)
📍Erikleri dilimleyerek üzerine sıralayın.
📍Dolaptaki parçayıda eriklerin üzerine rendeleyin.
📍Her tarafı kapatacak şekilde hamuru rendeledikten sonra 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
📍Üzeri kızarınca fırından çıkarın.
📍Ilınınca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
Selcen ŞENOCAK 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder