12 Aralık 2019 Perşembe

HAŞHAŞLI BROWNİ KURABİYE

İyi Akşamlar 😍
Tatlış bir kurabiye tarifi bırakıyorum sizlere, uzun zamandır yapmıyordum hatırlamak iyi geldi iki gündür favorimiz oldu 😍😍😍 HAŞHAŞLI BROWNİ KURABİYE
Malzemeler:
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta, 
1 çay bardağı sıvı yağ, 
1 çay bardağı toz şeker, 
1 paket kakao (3-4 yemek kaşığı)
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu,
İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi,
Aldığı kadar un 2,5 -3 su bardağından sonra kontrollü ekleyin.
Islatmak için;
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı toz şekeri
Üzeri için: mavi ya da mor haşhaş
Yapılışı:
📍Kurabiyeler geçme8den soğuması için önce şerbetini hazırlayın. Süt ve şekeri, şeker eriyinceye kadar isitarak karıştırın ve soğumaya bırakın. (Kaynatmaya gerek yok)
📍Yogurma kabiniza kabın yumurta, sıvıyağ, tereyağ ve şekeri alıp karistirin.
📍Daha sonra kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın .
📍Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayin ve haşhaşa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize sıralayın.
📍Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 - 29 dk arası kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.
📍Fırından çıkan sıcak kurabiyelerimizi hiç vakit kaybetmeden hemen şerbete batırıp 1 - 2 saniye arkalı önlü bekletip çıkartalım ve başka bir tepsiye dizelim.
Afiyet olsun ❤❤
Selcen ŞENOCAK
Instagrsm'da
@lezzetinsenocagi
@selcenkorhansenocak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder