- 1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
- 2-2,5 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı kıyılmış salatalık turşusu
- 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
- 2 diş sarımsak
- yarım demet dereotu
- tuz
- zeytinyağı
- isteğe göre 1 su bardağı karışık garnitür (bezelye, havuç patates)
- Aşurelik buğdayları en az 5-6 saat ya da bir gece önceden sıcak su ile ıslatın.
- Önceden ıslattığınız buğdayların üstüne su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan buğdayları süzün ve soğumaya bırakın.
- Dereotunu ince ince kıyın. Sarımsakları ezin.
- Tuz, yoğurt, buğday, dereotu, zeytinyağı, ceviz, sarımsak ve isteğe göre 1 su bardağı garnitürü kase içinde karıştırın.
- Üstüne zeytinyağı gezdirerek salatalık ve ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun,
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder