Haşhaşlı Çöregi çok yapmışlığım vardır ama bu şekli ile yapımını, sunumunu ve yemesini çok sevdim. Eminim sizlerede hem yapımı kolay gelecek hemde yediğinizde çok beğeneceksiniz.
Mutlaka deneyin 💙💙
Mutlaka deneyin 💙💙
Malzemeler;
📍1 su bardağı ılık su
📍1 su bardağı süt
📍1 su bardağı sıvıyağ
📍1 paket (yeşil kucuk paket) may
📍1 çay bardağı şeker
📍1 yemek kaşığı tuz
📍Alabildiği kadar un
📍1 su bardağı ılık su
📍1 su bardağı süt
📍1 su bardağı sıvıyağ
📍1 paket (yeşil kucuk paket) may
📍1 çay bardağı şeker
📍1 yemek kaşığı tuz
📍Alabildiği kadar un
Arasına sürmek için ;
📍 150 gr haşhaş ezmesi
📍 1 çay bardağı sıvı yağ
📍isteğe bağlı iri kıyılmış ceviz
Üzeri için,;
📍1 yumurta sarısı
📍1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
📍Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
📍Hamuru hiç bekletmeden 8 parcaya ayrılır.
📍8 tanesini de yemek tabağı çapında, el ile açılır.
📍Aralarına 2 - 3 yemek kaşığı haşhaş sürülür ve isteğe bağlı ceviz serpilir.
📍 En üst yani 8. Kata hic bir şey sürmeden merdane ile orta kalınlıkta açılır.
📍Resimdeki gibi 3 - 4 cm genişliğinde kesilir.
📍Kesilen uzun parçalar burkularak tepsiye yuvarlak şekil verilir.
📍Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürülerek 200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun...
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder