Konya Usulu ile Kelle Paça ...
Rahmetli anneannem çok yapardı aynı lezzeti bulmak zor sebebi ise hazırladığı yemeği mangal üzerinde tencerede saatlerce pişirirdi. O tadı bulamasak da düdüklü tencerede kısık ateşte pişincede güzel oluyor.
Konya usulü çünkü başka hiç bir yerde yemedim. Her yerde klasiktir kelle paça çorbası kendi suyunda yada terbiye ile yaparız sirke sarımsak ile de yeriz. Bu ise bence Kelle Paça yemeği çünkü
- kelle ve paçalar tencereye sıralanıyor üzerine
- bol domates ve bol taze biber doğranıyor
- Tuz ve karabiber ilavesi ile düdüklü de kısık ateşte 1 - 1,5 saat pişiriliyor
- Kellenin kendi yağı domatesin suyu derken işte resimdeki gibi suyuna ekmek bandıra bandıra yemelik bir yemek oluveriyor ...
Afiyet olsun...
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder