KEK MALZEMESİ
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 2 yemek kaşığı fındık ezmesi ( yoksa 1 çay bardağı kırık fındık)
- 1 kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rende (isteyen vanilya kullanabilir)
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krema (yoksa eklemeyebilirsiniz yada labnede koyabilirsiniz)
- Ispanağı bol suda yıkayıp yapraklarını ikiye üçe bölelim.
- Tencerede az suyla haşlıyalım.
- Daha sonra robottan geçirerek püre haline getirelim.
- Kek için, yumurta ve şekeri iyice çırpalım,sıvıyağı,spanak püresi ve portakal kabuğu ilave edelim.
- Kabartma tozu ve unu ekleyip iyice karıştıralım.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 150 derece fırında 35-40 dk pişirelim.
- Ara kremayı pişirip soğutalım.
- Kek piştikten sonra ortadan ikiye bölelim ve ortasından fazla keki bıçakla kesip alalım ve Kek kırıntılarını rondodan geçirelim.
- Kekimizin arasına hazırladığımız kremayı sürelim.
- En son üzerine rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarıyla süsleyelim.
Afiyet Olsun...
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder