ELMALI TOPLAR
Hamuru için;
(Malzemelerimizin hepsi oda sıcaklığında olmalı)
2 yumurta
1 paket tereyağı (250 gram)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı şeker
Alabildiği kadar un
İçi için;
5 adet orta boy elma
1/2çay bardağı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Dışı için;
Hindistan cevizi
Yapılışı;
*Şerbet malzemelerini şeker eriyene kadar 1- 2 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. *Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
*Cevizden biraz daha büyük, yaklaşık 35 adet beze hazırlıyoruz.
*Bezeleri üzerine bastırarak yuvarlak açıyoruz ve içini koyarak top.halinde yuvarlayıp tepsiye sıralıyoruz.
*180 derecede pişen kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyetle...
SELCEN ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder