Kanal B Bizbşze programın 'da da yine hoş sohbetli ve lezzetli bir program geçirdik. Diğer konuğumuz Psikolog Övül Mengüloğul Kozan bize Kadın Erkek ilişkilerinden bahsederken bende izleyicilerime birbirinden güzel 3 tarfimi hazırladım.
Kanal B Bizbize programı sunucusu Ceren hanıma ve tüm ekibine bu güzel program için çok teşekkür ediyorum.
Programımızı kaçıranlar izlemek isterlerse linki tıklayabilirsiniz.
www.kanalb.com.tr/arsivliste.php?Program=3&L=bizbize%2B12082016bizbize
İzleyicilerim için ;
Fasulye Turşusu
Mor Bulgur Salatası
Ve istek üzerine Konya Höşmerimi yaptım.
Sizler için hemen tariflerime geçiyorum.
YAĞLI FASULYE TURŞUSU
Malzemeler ;
- 1 kg Fasulye
- 5-6 diş sarımsak
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet havuç
- 1/2 su bardağı zeytin yağı
- 1/2 su bardağı Sirke
- 1 su bardağı Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı ;
- Sarımsak ve kırmızı biberi dağrayıp tencereye alıyoruz.
- Yağını da ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz.iri doğranmış fasulye ve havucuda ekyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Fasulyeler sararmaya başlayınca üzerine sirkeyi ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz.
- Kapağı kapalı Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Soğuk yada Ilık olarak servis yapabiliriz.
- Kış için saklamak istersek sıcak sıcak cam kavanozlara koyarak kapaklarını sıkıca kapatıp vakumlu halde saklayabiliriz.
MOR BULGUR SALATASI
Malzemeler ;
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı acısız şalgam suyu
1 fincan sıvıyağ...
2 küçük konserve mısır
3 dal taze soğan
1 demet dereotu
2 adet iri havuç
2 su bardağı acısız şalgam suyu
1 fincan sıvıyağ...
2 küçük konserve mısır
3 dal taze soğan
1 demet dereotu
2 adet iri havuç
Yapılışı:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur, 2 su bardağı şalgam suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı tencereye koyup haşlanır.
- Suyunu iyice çekince soğumaya bırakılır.
- Daha sonra taze soğan, dere otu, mısırı ekleyip karıştırdık.
- Üzerini iri havuçlardan kurabiye kalıplarıyla keserek ve ayırdığımız dereotu, mısır ile süsledik.
NOT: Tuz, baharat ve limon koymaya gerek yok. Şalgam suyu hepsini içeriyor.
KONYA HÖŞMERİM
MALZEMELER
- 400 gram kaymak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- Derin bir tencereye kaymak alınır.
- İçine tereyağı ilave ederek karıştırılır ve kaynatılır.
- Dolmalık fıstık eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Kaymağın üzerine un ekleyerek koyu bir renk alana kadar kavrulur.
- Ayrı bir tencerede süt kaynatılır.
- 1 su bardağı toz şeker ilave edilir.
- Kaynayan süt höşmerime eklenir.
- Höşmerim karıştırılarak kavrulur.
- Sunum tabağına alınan höşmerim, üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir.
Sevgiyle Kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder