Kanal 35 Ağız Tadıyla Programlarına devam ediyoruz. Bu gün de yine Sevgili Doktorum ile birlikteyiz.
Metin bey değerli bilgilerini paylaştı bende sizler için Konya'ya ait 3 tarifimi hazırladım.
Neler mi? işte Menü hem videomuzu izleyin hem de tarifleri not alın...
KONYA SAÇ KAVURMA
MALZEMELER ;
- 1 kilo kuzu kuşbaşı
- 3 adet kuru soğan
- 5 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI ;
- Et, zeytinyağı ile karışrırılır ve kısık ateşte hem dinlenir hem kavrulmaya başlanır.
- Soğanlar doğranana kadar kavurmaya devam edilir.
- Doğranan soğanlar eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Üzerine ince kıyılmış yeşil biber ilave edilir karıştırılarak kavrulur.
- En son küp doğranmış domates eklenerek 15 dakika pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekene kadar pişirilen saç kavurmanın içine tuz, pul biber, karabiber eklenir.
- Saç kavurma sıcak olarak servis edilir.
KONYA HÖŞMERİM
MALZEMELER
- 400 gram kaymak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- Derin bir tencereye kaymak alınır.
- İçine tereyağı ilave ederek karıştırılır ve kaynatılır.
- Dolmalık fıstık eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Kaymağın üzerine un ekleyerek koyu bir renk alana kadar kavrulur.
- Ayrı bir tencerede süt kaynatılır.
- 1 su bardağı toz şeker ilave edilir.
- Kaynayan süt höşmerime eklenir.
- Höşmerim karıştırılarak kavrulur.
- Sunum tabağına alınan höşmerim, üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir.
MALZEMELER ;
- 3 kaşık dolu dolu süzme yoğurt,
- 1 adet yumurta,
- 1 fincan pirinç,
- 1 kaşık doluca un,
- yeteri kadar su veya et suyu,
- Tuz,kuru nane.
- 3 kaşık tereyağı,
- Kuru nane,pul biber.
- Pirinçleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyarak yumuşayana kadar pişirip ve soğumaya bırakalım.
- Başka bir tencereye yoğurt, yumurta , unu alalım azar azar su ekleyerek ayran kıvamına gelene dek karıştıralım.
- Soğuyan pirinçleri ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu da ilave edip ateşi biraz kısıp ara sıra karıştırarak pirinçlerin ayran ile özleşmesini sağlayalım. (yaklaşık 10 dakika kaynaması yeterli oluyor.)
- Kıvamı koyu olursa sıca su ekleyebiliriz.
- Tavada tereyağı eritip kızarmasına yakın içine pul biber ve naneyle ekleyelip, Çorbamızı servis ederken üzerine gezdirelim.
Her zaman ki gibi benim mutlu son fotolarım.
Yeni programlarda görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle Kalın...
Selcen ŞENOCAK
Facebook : El Emeği Göz Nuru Selcen
İnstagram : selcensenocak
#selcensevilayorganizasyon hastagi ile tüm etkinlik ve blogger gezilerimizi görebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder