Balığın en güzel olduğu zamanları kaçırmadan haftada 1 -2 defa mutlaka yeriz. Hal böyle olunca balık çeşitlerini değişik tariflerle pişirmeyi de seviyorum. Salçalı palamut da bu günlerde favorimiz. Salçanın verdiği hafif ekşilikle Palamut çok lezzetli...
Tarif mi ? işte buyrun.
Malzemeler ;
3 adet palamut
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 adet kırmızı biber
4-5 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı ;
- Patatesler yuvarlak ince dilimler halinde doğranır ve tepsiye sıralanır.
- Palamut dilimleri patatesleri üzerine sıralanır.
- Palamut dilimlerinin üzerine soğanlar ve biberlerin doğranır.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Salça ve zeytinyağı iyice karıştırılarak her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Defne yaprakları da aralara yerleştirilir.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Ve güzel bir salata ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Selcen ŞENOCAK
ellerine sağlık ben salçasız olarak yapıyordum bir deneyeceğim:) teşekkürler.
YanıtlaSilelinize sağlık bende deneyeceğim tarif için teşekkürler
YanıtlaSilkırmızı biberlerle daha bir güzel olmuş saki.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBende bu akşam yapmıştım Paylaşımınız için çok tşk ederim.Ellerinize ve yüreğinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilÇok pratik bir balık yemeği tarifi, zeytinyağlı salçanın fark yaratacağına inanıyorum. Elinize sağlık
YanıtlaSilİstanbul'da palamut yemenin zevki bir başka güzel. Antalya'ya geldiğimizden beri sanırım palamut yemedim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilçok severim genelde kızartma yapıyoruz ama bunu da bir deneyeyim bakalım..
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilSık sık yemek lazım balığı, ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay