2 Kasım 2015 Pazartesi

SALÇALI PALAMUT

Bizim ailenin en sevdiğiniz balık büyük küçük farketmez...
Balığın en güzel olduğu zamanları kaçırmadan  haftada 1 -2 defa mutlaka yeriz. Hal böyle olunca balık çeşitlerini değişik tariflerle pişirmeyi de seviyorum. Salçalı palamut da bu günlerde favorimiz. Salçanın verdiği hafif ekşilikle Palamut çok lezzetli...
Tarif mi ? işte buyrun.

Malzemeler ;
3 adet palamut
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 adet kırmızı biber
4-5 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı ;
  • Patatesler yuvarlak ince dilimler halinde doğranır ve tepsiye sıralanır.
  • Palamut dilimleri patatesleri üzerine sıralanır.
  • Palamut dilimlerinin üzerine soğanlar ve biberlerin doğranır.
  • Tuz ve karabiber eklenir.
  • Salça ve zeytinyağı iyice karıştırılarak her yerine gelecek şekilde sürülür. 
  • Defne yaprakları da aralara yerleştirilir.
  •  200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 
  • Ve güzel bir salata ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Selcen ŞENOCAK

11 yorum:

  1. ellerine sağlık ben salçasız olarak yapıyordum bir deneyeceğim:) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık bende deneyeceğim tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. kırmızı biberlerle daha bir güzel olmuş saki.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bende bu akşam yapmıştım Paylaşımınız için çok tşk ederim.Ellerinize ve yüreğinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok pratik bir balık yemeği tarifi, zeytinyağlı salçanın fark yaratacağına inanıyorum. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. İstanbul'da palamut yemenin zevki bir başka güzel. Antalya'ya geldiğimizden beri sanırım palamut yemedim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok severim genelde kızartma yapıyoruz ama bunu da bir deneyeyim bakalım..

    YanıtlaSil
  8. Sık sık yemek lazım balığı, ellerinize sağlık

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil