1 kg. kuşbaşı yada uzun ince doğranmış dana eti
1 adet Ramazan Pidesi
200 gr. süzme yoğurt
3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz.
ÜZERİNE;
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
yarım demet maydanoz
YAPILIŞI;
- Eti tereyağ ile biraz kavurup üzerine yaklaşık 2 su bardağı su ekleyerek düdüklüde pişirilir.
- Pide küçük kare şekilde doğranır ve servis tabağına alınır.
- Pişen etin suyu pidelerin üzerine gezdirilerek tüm pidelerin ıslanması sağlanır.
- Süzme yoğurt çok az su ile inceltilir ve pidelerin üzerine gezdirilir.
- Etlerde yoğurdun üzerine alınır.
- Tereyağ kızartılır ve etlerin üzerine dökülür.
- İsteğe bağlı kuru soğan , ince doğranmış yeşil biber ve maydanoz ile süslenir.
Selcen ŞENOCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder