1 Ekim 2015 Perşembe

KONYA TİRİT KEBABI

MALZEMELER;
1 kg. kuşbaşı yada uzun ince doğranmış dana eti
1 adet Ramazan Pidesi
200 gr. süzme yoğurt
3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz.

ÜZERİNE;
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
yarım demet maydanoz

YAPILIŞI;

  • Eti tereyağ ile biraz kavurup üzerine yaklaşık 2 su bardağı su ekleyerek düdüklüde pişirilir.
  • Pide küçük kare şekilde doğranır ve servis tabağına alınır.
  • Pişen etin suyu pidelerin üzerine gezdirilerek tüm pidelerin ıslanması sağlanır.
  • Süzme yoğurt çok az su ile inceltilir ve pidelerin üzerine gezdirilir.
  • Etlerde yoğurdun üzerine alınır.
  • Tereyağ kızartılır ve etlerin üzerine dökülür.
  • İsteğe bağlı kuru soğan , ince doğranmış yeşil biber ve maydanoz ile süslenir.
Afiyet olsun...
Selcen ŞENOCAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder