Hayırlı Ramazanlar herkese ,
18 Haziran Perşembe Ramazan ayının ilk gününde Kanal 35 de sizler için güzel bir menü hazırladık.
Kanal 35 Ağız Tadıyla Programımızı izlemek isterseniz BURAYA TIKLAYIN!
Menümüzde ;
Kremalı Güllaç
Ramazan Pidesi ve
Konya Tirit Kebabı vardı.
MALZEMELER;
7 adet Güllaç yaprağı
1 litre süt
1 şu bardağı şeker
1 Paket vanilya
KREMASI;
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
ÜZERİNE;
Toz Antep Fıstığı
Vişne
YAPILIŞI;
- Kreması için kremşanti hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Pişen kremaya kremşanti ilave edilir ve 5 dakika çırpılır.
- Başka bir tencerede süt, şeker ve vanilya kaynatılır.
- Yuvarlak bir tepsiye 3 adet güllaç yaprağı alınır ve kaynayan sütle ıslatılır.
- 3 ü birden yuvarlak tepsiye serilir.
- Üzerine krema sürülür.
- Geriye kalan 4 yaprakları 2 ser olarak süt ile ıslatılır serilir ve krema sürülür.
- Kalan kremalı tamamı en üstüne sürülür.
- Üzeri vişne ve antep fıstığı ile süslenir.
- Soğuyunca servis yapılır.
Programın en mutlu anı :)
Ramazan Pidesi ve Konya Tirit Kebabı tariflerim de bir sonraki yazımda.
Sevgiyle , Sağlıkla kalın.
Sofranızın bereketi ve sevdikleriniz eksik olmasın.
Hayırlı Ramazanlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder