Merhabalar ;
Mor Bulgur Salatası ve Konya 'ya Özgü Saç Arasını Kanal 35 Ağız Tadıyla programı izleyicileri için canlı yayında hazırladım. Sevgili İdil PAŞABEYOĞLU'nun her zaman ki samimiyetiyle yine çok güzel bir program oldu.
- MOR BULGUR SALATASI
Malzemeler ;
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı acısız şalgam suyu
1 fincan sıvıyağ...
2 küçük konserve mısır
3 dal taze soğan
1 demet dereotu
2 adet iri havuç
2 su bardağı acısız şalgam suyu
1 fincan sıvıyağ...
2 küçük konserve mısır
3 dal taze soğan
1 demet dereotu
2 adet iri havuç
Yapılışı:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur, 2 su bardağı şalgam suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı tencereye koyup haşlanır.
- Suyunu iyice çekince soğumaya bırakılır.
- Daha sonra taze soğan, dere otu, mısırı ekleyip karıştırdık.
- Üzerini iri havuçlardan kurabiye kalıplarıyla keserek ve ayırdığımız dereotu, mısır ile süsledik.
NOT: Tuz, baharat ve limon koymaya gerek yok. Şalgam suyu hepsini içeriyor.
- KONYA'YA ÖZGÜ SAÇ ARASI
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ...
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Alabildiği Kadar Un
İçi için:
200 gram kaymak
100 gram tereyağ
2 çay bardağı şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri
Toz Antep fıstığı
Yapılışı :
- Süt, yumurta, maden suyu , sirke ve kabartma tozunu ve unu ekledik.
- Yumuşak bir hamur hazırlayıp 45 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- 7 parçaya ayırıp tek tek ince oklava ile açıyoruz.
- Açtığımız hamurun üzerine erittiğimiz tereyağ ve kaymağı sürdük. Azıcık toz şeker serptik.
- Sonra yarısına kadar her iki taraftan buruşturarak 4 tanesini büyük yuvarlak borcama, 3 tanesini küçük yuvarlak borcama birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde koyduk.
- İsteğe bağlı üzerine kalan kaymak ve tereyağdan da sürebiliriz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dk pişirdik.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ile antep fıstığı ezmesi serptik.
Afiyetle...
Kanal 35 06.04.2015 Ağız tadıyla programını izlemek isterseniz BURAYA tıklayın.
Kanal 35 Ağız Tadıyla programını takip etmek isterseniz hafta içi her gün saat : 11:15 de ekran başına :)
Yeni tariflerle görüşmek dileğiyle, Sevgiler...
Selcen'cim hepsi süpper görünüyor. Ellerine sağlık canım. Gurur duyuyorum seninle. Maşallah.
YanıtlaSilçok farklı tarifler ve görünümleri de çok güzel.
YanıtlaSil