Yine mi Puding :) ama biz çok sevdik ve çileklisini de deneyelim dedik. Dedik diyorum çünkü akşamları yanımda kolu kırık olduğu için küçük yardımlarda bulunan ama her aşamasını dikkatle izleyen, tarif alan mutfak arkadaşım gelinciğimiz var. İnşallah en kısa zamanda iyileşir de tekrar mutfağına döner ve bize değişik pastalar, tatlılar yapar cici gelin :)
Çilekli pudingimizi bu defa kaselere değil de kelepçeli kalıp ile servis tabağına yaptım. Üzerine ise çilekleri sıralamadan önce çilekli bir sos ile kat sayısını arttırdım.
Bu akşam Menüm ve Çilekli Magnolia Pudingim çok beğenildi.
Mercimek Çorba
Hamsili Pilav ( tarif için tıklayınız )
Yeşil Salata
Çilekli Magnolia
Tarifimiz ise;
Malzemeler ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 1 küçük paket bebe bisküvisi
- 1,5 kase dilimlenmiş çilek
- 1 kase çilek ( Rondodan geçirilmiş)
- 2,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Tencereye süt,şeker,un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyin çırpın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Piştikten sonra sonra vanilya ve sıvı kremayı ekleyin. Mikser ile iyice çırpın.
- 1 kase çileği rondoda çekerek püre haline geldikten sonra nişasta, su ve şekeri ilave ederek pişirip soğumaya bırakın.
- Bebe bisküvilerini robottan geçirin.
- Çilekleri dilimleyin.
- Kelepçeli kalıp ile servis tabağımızın tabanına bisküvilerin yarısını serin.
- Kalıbın yan duvarlarına dilimlenmiş çilekleri sıralayın.
- Pudingin yarısını ilave edip tekrar bisküvi , kalan pudingi ve çilekli sosuda ekleyin.
- Dilimlediğimiz çilekleride üzerine süsleyin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Sevgiler...
Selcen ŞENOCAK
Bizde de çok sevilir puding gibi sütlü tatlılar.Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSileline sağlık canım :)
YanıtlaSilBu meşhur lezzeti :)) en kısa zamanda denemek şart oldu Selcencim.. Ellerine sağlık ablacım :)
YanıtlaSil