Bu meşhur tatlı ismini Magnolia Bakery den almış. Magnolia Çikolata, Magnolia Çilek ve Magnolia Muz olmak üzere üç çeşit pudingi ile Newyork'un meşhur pastanesi.
Bir kaç gündür tarifi ile karşılaştığım Magnolia pudingi bu gün Sevgili Sevil'in paylaşımı ile akşam denemeye karar verdim. Benim tarifim ortak bir tarif oldu google arastırması ile yumurta 2 den 1 e indi gibi bazı değişiklikler yaptım.
Biz yaptık, yedik ve çok beğendik sizler için işte tarifim :
Malzemeler ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 1 küçük paket bebe bisküvisi
- 2 adet muz
- Tencereye süt,şeker,un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyin çırpın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Piştikten sonra sonra vanilya ve sıvı kremayı ekleyin. Mikser ile iyice çırpın.
- Bebe bisküvilerini robottan geçirin.
- Muzları dilimleyin.
- Kuplara pudingden birer kaşık ilave ederek üzerine bisküvi ve muz dilimlerini sıralayın.
- Kalan pudingi hepsine paylaştırarak büskivi ve muz süsleyin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...
Yapımı kolaymış Selcencim.. adına bakınca korkuyor insan :)) Ellerine sağlık ablacım, çok şık duruyor :)
YanıtlaSilNefis gözüküyor,Selcen'cim. Eline sağlık.
YanıtlaSil