19 Eylül 2012 Çarşamba

KABAK CACIĞI

                           
       Blogcu arkadaşlarıma hazırladığım ve bu aralar sık sık yaptığım bir tarif kabak cacığı.
      Önceleri hafif zeytinyağında kavurup yapardım ama şimdi çiğden herşey karışıyor ve hemen masaya.
Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
1 adet salatalık
3-4 kaşık süzme yoğurt
2 kaşık normal yoğurt veya süzme yoğurt kıvamı için biraz su
1 küçük demet dereotu
tuz
isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı mayonez
Yapılışı:
Kabakları ve salatalığı rendenin orta iri bölümünde rendeleyip içerisine dereotunu doğruyoruz. Süzme yoğurtu ister normal yoğurt ile isterseniz biraz su ile karıştırıp, tuzunu ve isteğe bağlı mayonezini ekleyip servis tabağına alıyoruz. Ben çok kullanamıyorum eşim sevmediği için ama lezzeti mayonez ile daha farklı olduğu kesin:)  Çok lezzetli ve basit bir tarif ...


3 yorum:

  1. Tek kelime nefisti canımcım ellerin dert görmesin çok öpüyorum;))

    YanıtlaSil
  2. Ben de evde salatalik olmayinca yapiyorum, kimseye soylemeden yediriyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Selcen'ciğim gerçekten çok hafif ve lezzetliydi.Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil