26 Nisan 2012 Perşembe

KARNIBAHAR DOLMASI

Bu nefis Lezzet memleketim Konya 'dan Sevgili arkadaşım Münevver yaptı Karnıbahar dolmasını Çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim.
Yapımı ise çok kolay hepimizin yaptığı kıymalı dolma içi hazırlıyoruz ve karnıbaharı kırmadan içini açarak yıkayıp dolduruyoruz üzerine salçalı, yağlı suyunu ilave edip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sadece dolma için alacağımız  karnıbaharın çok sıkı olmamasına biraz aralarının açılabilir olmasına dikkat etmeliyiz ki içlerini daha kolay dolduralım. 

Tarif için sevgili arkadaşım Münevvere teşekkür ediyorum, Ellerine sağlık canım...





5 yorum:

  1. değişikmiş arkadaşının ellerine sağlık size afiyetolsun şekerim

    YanıtlaSil
  2. Bu yemeği ilk kez senden duyuyorum.Denemek lazım.Ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
  3. ilginc konya da boyle bır yemek yapıldıgını hıc duymamıstım ellerıne sağlık cok guzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık.çok değişik gerçekten.tadı karnabahar yemeğiyle aynıdır herhalde...ama sunumu çok güzel.artık seneye denemek lazım.bende yazıyorum yeniden blogumda.banada beklerim.

    YanıtlaSil