10 Kasım 2008 Pazartesi

AÇMA BÖREK

Tarif Sevgili arkadaşım Seval'den çok lezzetli ve yapımıda kolay bir börek. Seval bu böreği bizlere buradaki sofralarında ikram etmişti hepsinde de çok beğenerek yedik nefis bir börek. Yapmayı hep düşünürken bu hafta sonu Sevali arayıp aldım tarifi ve hemen yaptım. Gerçekten çok kolay bir tarif. Tarif bazı bloglarda okuyup da hep yapmak istediğim çarşaf böreğine benziyor. Fakat bu böreğin yapımında çarşaf kullanılmıyor elle de çok kolay açılıyor. Tarif için Sevgili Arkadaşım Seval'e teşekkür ediyorum.

Malzemeler;
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
tuz
Yapılışı;
Bütün malzemeler yumuşak bir hamur haline getirilir. Yarım saat dinlenmeye bırakılır.
16 parçaya ayrılır. Hepsi tek tek servis tabağı büyüklüğünde açılır ve araları sıvı yağ ile yağlanır.
8'erli olarak 2 takım yufka olacak şekilde yağlanarak hazırlanır.

İlk açılan 8'li grup elimizde yavaş yavaş her tarafından çekerek tepsi büyüklüğünde açıyor ve yağlanmış tepsiye seriyoruz.
İçerisine hazırladığımız içi (ben peynirli yaptım) ekleyip üzerinin yufkasınıda elimizle açarak seriyoruz, istediğimiz büyüklük ve şekilde kesiyoruz. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Hepinize İyi Haftalar...

25 yorum:

  1. Canım tam benlik bir börek olmuş..Ellerine sağlık canım..Bu tarif bendede var ama yapımı farklı..Lezzeti harika oluyor..))

    Afiyetler olsun tatlım..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Serencigim canim ellerine saglik, harika börekler yapmissin.
    Bayilirim ama pek ugrasmaya da zamanim yok, hemde sizin gibi ince acamam, ben surdan bir kac dilim izninle alayim::))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ortakcığım ellerine kollarına sağlık ev yapımı miss gibi valla harikasın. Ben şimdilik yufka ile idare ediyorum :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerıne saglık.Elde acma mıss gıbı olmuştur.Kucak dolusu sevgıler..

    YanıtlaSil
  5. Canım yufkalı börekten çok açma börekleri yemeyi daha çok seviyorum, en kısa sürede deneyeceğim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. hamaratım ne güzel börek bu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. canım benim durumu biliyorsun yapılır mı bu şimdi, şimdi ben börek istiyorum....Ellerine sağlık canım benim..

    Allah herşeyi gönlüne göre versin inşallah.....

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Almulacım ellerin kolların dert görmesin çok güzel olmuş ah ah çok canım çekti şimdi.

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık süper olmuş, umarım sık sık ekleme yapabilirim, ilgin için teşekkürler, kocamannn öptüm...

    YanıtlaSil
  10. Selcenciğim,
    ellerine sağlık nasıl da güzel olmuş. emeğine sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Bi de elde mi açtın. Maşallah.. Yok arkadaşım senin blog benim için sakıncalı..Can bu çeker mi çeker..:o)

    YanıtlaSil
  12. Selcencim börek olur da yenmez mi, hem de açma olunca bir başka güzel olur valla, ellerine sağlık canım
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar güzel ve nefis görünüyor.O hamuru ince acmakta birazcik zor ama kücük parcalar halinde olursa benim daha kolayima gelir:)Ellerine saglik güzel arkadasim benim.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. çok emekli ve bir okadarda lezzetli ellerinize sağlık,harika görünüyor

    YanıtlaSil
  15. Güzel bir hafta diliyorum ve yanaklarından öpüyorum tatlım benim..

    YanıtlaSil
  16. Bende hep çarşaf böreğine heveslenip beceremem diye korkmuşumdur.Ama o kadar güzel anlatmışsın ki çok kolaymış hemen yapabilirmişim gibi.Ellerine sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Almulacım harika bir börek olmuş. Hamarat arkadaşım, ellerine sağlık:).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  18. Selcen'ciğim,
    comlu adresini bana sayfama yazarmısın bir türlü giremedim canım.Ellerine sağlık.Görüşmek dileğiyle kocaman öpücükler

    YanıtlaSil
  19. Selcencim canim ellerine saglik böregin süper görnüyor. Kiz sen neler yapmissin ben yokken oy oyyyyyyyy oyyyyyyyy...........
    Kocaman öpüyorum
    Emos

    YanıtlaSil
  20. üfff çıtır çıtır duruyor nefisss
    :)

    YanıtlaSil
  21. Canım öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..Postunu neden güncellemiyorsun merak ettim..Canımnsın benim..Öpüyorum o tatlı yanaklarından..Güzel bir haftan olsun..)




    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. merhaba
    acma borek ve digerleri hepsi cok guzel ellerine saglik tepsinin buyuklugu kac santim acaba ona gore yufkanin ne kadar ince olmasi gerek bilmek acisindan bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
  23. merhaba
    acma borek ve digerleri hepsi cok guzeller ellerinize saglik servis tabagi buyuklugunde actiktan sonra elinizle tepsiye gore buyutun yazmissiniz tepsinin buyuklugu kac santim civari acaba yufkalari ne kadar inceltmem gerektigini anlamam icin bilgilendirirseniz sevinicem tesekkurler

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Adsız :) Arkadaşım tepsi büyük üzeri ocaklı fırınlar var ya onun tepsisi dikdörtgen (tahmini ölçüsüde 40*50cm gibi)zaten göreceksin elinde çevirdikçe inceldikçe inceliyor istersen küçük tepsiye birini incelterek 2ye katlayarakda yapabilir 2 tepsi börek olur sen kendine göre ayarlarsın. kolay gelsin, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  25. canim selamlar..
    böregin yufkalarini acarken 8erli gurubu ust uste dizerekmi birakiyoruz kenarda sonra teker tekermi aliyoruz tepsiye orasini anlamadim...

    YanıtlaSil