21 Ekim 2008 Salı

BAYAT EKMEK PİZZASI

Bayat ekmekleri değerlendirmek için bir kaç çeşitten biri de pizza denemenizi tavsiye ederim bol sebzelisi de çok güzel oluyor. İlk denememde aynı tarife mantar ve kabak da eklemiştim. Resimde gördüğünüz de ise sadece biber ve domates var.

Malzemeler:
1 adet bayat ekmek
2 su bardağı süt
2 yumurta
3-4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı peynir ( ben kaşar ve beyaz peynir karışık kullandım)
1 domates rendesi
tuz, tavayı yağlamak için sıvı yağ

Yapılışı: Süt ve yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra önce bayat ekmekleri minik parçalar halinde ekliyoruz üzerine domates, biber, peynir ve tuzu ilave edip yağlanmış tavaya kaşık ile bastırarak düzeltip üzerine kırmızı biber sıralıyoruz. Kısık ateşte içi pişene kadar kızartıyoruz ve kapak yardımı ile çeviriyor ve diğer tarafını pişiriyoruz. Denemenizi tavsiye ederim yapımı çok kolay, hem bayat ekmekleriniz değerlenmiş oluyor hemde hafta sonu kahvaltıları için değişik bir alternatif.








10 yorum:

  1. Canım ne kadar pratik ve leziz olmuş pizzan..Çok güzel bir fikir..Çocuklar ve bizler için ideal..Benim çok hoşuma gitti bu tarif.Pazar günleri denenecekler arasında yerini aldılar..))Ellerine sağlık canım benim..Öpüyorum o tatlı yanaklarından..

    Süprizinide bekliyorum 8 gözle bak..)))


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş nefiss ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ortakcım sen bilirsin işini ne güzel ve pratik bir tarif olmuş, hem de bayat ekmeklerimiz değerleniyor. Süpersin sennn!!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  4. Selcencim canım benim bu pizzanın tarifini aldım çok sağol canım, ellerine sağlık, afiyet olsun size canısı....

    Öpüyorum çok...

    Sevgiler
    Nagehan

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, canim bayat ekmek pizasi harika görünüyor ellerine saglik. Bloguma buyur sana bir ödülüm var....
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Canım, pizzan harika görünüyor.Ellerine sağlık.Bayatlayan ekmekleri değerlendirmek için harika bir fikir.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. MERHABALAR CANIM ;
    ARTIK GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ İSTANBUL BULUŞMALARININ 3 .SÜNÜ GERCEKLESTİRECEGİZ DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN 8 KASIM 2008 SAAT 14:00 DE BAKIRKÖY GALERİA DA ALT KATINDA MADODA BULUŞACAGIZ SENİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIM .
    DAVET ETMEYİ UNUTTUGUM YADA YETİŞEMEDİM TÜM İSTANBULDAKİ SİTE SAHİBİ DOSTLARIM HEPİNİZİ BEKLİYORUM GELMEK İSTERSENİZ EGER YORUM KISMINA TELEFON VE İSİMLERİNİZİ BIRAKMANIZ YETERLİ OLACAKTIR İSTERSENİZ MSN ADRESLERİNİZİDE YAZABİLİRSİNİZ. YORUMLARIM ONAYLIDIR VE KESİNLİKLE YAYINLANMAYACAKTIR. LÜTFEN BANA OLUMLU YADA OLUMSUZ YORUM BIRAKINIZ
    SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL

    YanıtlaSil
  8. Canım cok guzel ve pratık bır tarıf.Bende cok yaparım .Ellerıne saglık.Kucak dolusu sevgıler.Ozledık yanı bu arada..

    YanıtlaSil
  9. sütü oldukça çok,içi ıslak kalmıyormu acaba?

    YanıtlaSil
  10. Gülşah hanım, benim kullandığım ekmek de tarifini aldığım yerdeki gibi uzun süre buzdolabında beklemiş bir ekmekti bu nedenle süt ancak ıslatıp yumuşatıyor içi ıslak olmuyor fakat siz 1-2 günlük dışarda kalan bir ekmekle yapıcaksanız biraz azaltarak deneyebilirsiniz. Koaly gelsin Sevgiler...

    YanıtlaSil